Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane nemen belangrijke beslissing

De drie prinsessen staan volledig achter hun keuze.

Sinds een korte periode kunnen jongeren onder de achttien jaar zich laten vaccineren tegen het coronavirus. Ook de prinsessen vallen in deze categorie. En volgens koning Willem-Alexander hebben Amalia, Alexia en Ariane er alledrie voor gekozen zich te laten vaccineren.

Eigen beslissing

Tijdens een bezoek aan Duitsland wist koning Willem-Alexander te vertellen dat alle drie A'tjes van plan zijn een vaccinatie tegen het coronavirus te nemen.

“De prinsessen hebben heel duidelijk laten weten dat het hun beslissing was, in overleg met ons. Ze willen alle drie heel graag hun bijdrage leveren in het front tegen dat verschrikkelijke virus dat ons al bijna anderhalf jaar in de greep heeft”, liet de koning weten aan de pers. Niet om andere mensen te overtuigen, zo benadrukt hij. “Mensen mogen daar zelf over beslissen. Wij hebben als gezin het advies volmondig opgevolgd.”

Tienerdochters

Jongeren van 12 tot 17 jaar – de leeftijdsgroep waar Amalia, Alexia en Ariane onder vallen – kunnen op dit moment al een afspraak inplannen. Volgens het koningspaar heeft Amalia haar uitnodiging al ontvangen. Onder de 16 jaar, in het geval van Ariane dus, moet dat nog in overleg met je ouders, maar heeft het kind wel het laatste woord. Bovendien kan de prik het voor prinses Amalia en prinses Alexia, die op het punt staan om naar het buitenland te vertrekken, een stuk makkelijker maken om te reizen.

Of we à la hertogin Kate en prins William een vaccinatie-kiekje krijgen? De RVD kennende zullen we er verder niets meer over horen – waar de Britse royals maar al te graag hun bovenarmen ontbloten voor de camera's, houdt koning Willem-Alexander het liever bij een gesproken persmomentje.

Bron: Nu.nl, Beau Monde | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws