Zien: prinses Alexia gespot met klasgenoten tijdens klimaatprotest

De leerlingen van het Atlantic College zetten zich in voor klimaatrechtvaardigheid.

Lees ook

Inmiddels is het al een tijdje geleden dat Alexia naar de kostschool UWC Atlantic College vertrok. Deze school staat erom bekend zeer maatschappelijk betrokken te zijn, dus een klimaatprotest leek de boarding school alleen maar aan te moedigen. En je zou 't bijna missen, maar in een lange stoet leerlingen lijken we toch echt prinses Alexia te spotten.

Going green

Op social media deelt het UWC Atlantic College, de kostschool van prinses Alexia, regelmatig foto's en video's van leerlingen. Voor het eerst menen we nu ook de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima te zien in een van die filmpjes.

Net als veel andere leerlingen staakten de students van de kostschool in Wales afgelopen week voor het klimaat. Ze vragen om klimaatrechtvaardigheid en willen dat er bij de COP26, de grote klimaattop, betere afspraken worden gemaakt. Ook Alexia trok eropuit met haar klasgenoten, inclusief zelfgemaakt protestbord. Hoe we haar herkennen in de menigte? De prinses maakt het ons makkelijker door de felgroene broek te dragen die ze ook tijdens de laatste fotosessie met de familie droeg. Thank you, Alexia!

De prinses wandelt voorbij op het allerlaatste moment (tijdstempel 0:35) in haar toepasselijke, felgroene jeans, een beige jas en een oranje veiligheidshesje.

Even wennen

Het Atlantic College staat erom bekend zeer maatschappelijk betrokken te zijn, en de klimaatstaking lijkt de boarding school alleen maar aan te moedigen. “Het samenbrengen van jonge mensen met verschillende achtergronden om een vredigere en duurzamere toekomst te verzekeren, is onze passie”, schreef de school vorige week nog op Instagram. Strafwerk vanwege het staken en spijbelen? Dat zit er dus waarschijnlijk niet in!

Koningin Máxima liet vorige week horen dat het haar dochter goed bevalt om op zo'n betrokken en internationale school te zitten. Het drukke programma met extra activiteiten op het gebied van sport, creativiteit en vrijwilligerswerk vindt Alexia 'fantastisch gaaf en daar geniet ze heel veel van.' Al was het even wennen om de overstap te maken van het paleis naar een stuk zelfstandiger leventje. “Het gaat heel goed, maar het was aan het begin even wennen. Je moet zelf je was doen, ze moesten veel zelf koken, en dan ook nog al het onderwijs in het Engels volgen. Dat bracht haar wel veel spanning. Met heel veel focus heeft ze dat allemaal kunnen doen.”

Bron: All Things Amalia | Beeld: BrunoPress | Video: UWC Atlantic College

Laatste nieuws

Zie ook