Oops: we spreken de naam van prinses Ariane al die tijd al verkeerd uit

Heb jij het ook altijd verkeerd gezegd?

Lees ook

Prinses Ariane mocht onlangs alweer 15 kaarsjes uitblazen. De jongste van de drie A’tjes is uitgegroeid van verlegen meisje naar spontane meid – die momenteel nog als laatste met haar ouders op het paleis woont. Maarre, de kans is groot dat je haar naam al die tijd al verkeerd uitspreekt.

Uitspraak

Waarschijnlijk spreekt het grootste gedeelte van ons land de naam van prinses Ariane verkeerd uit. De jongste Oranje-prinses staat het minst vaak in de spotlights, waardoor we eigenlijk maar weinig over haar weten. Hoog tijd om daar verandering in te brengen dus!

“Dat we haar niet goed kennen, blijkt wel uit het feit dat de meeste mensen ‘Ariane’ zeggen”, vertelt royaltydeskundige Marc van der Linden. “Maar het is ‘Ariaan’.” Die ‘e’ spreek je dus niet uit. Oops!

Volledige naam

Zoals het een echte royal betaamt, is de volledige naam van prinses Ariane een stuk langer dan de gemiddelde naam. Haar volledige titel is: Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau. Inderdaad, een hele mond vol! Maar waar staan die namen eigenlijk voor?

Ariane: Geen vernoeming, maar een naam die is bedacht door Willem-Alexander en Máxima omdat ze ‘de triple-A-rating’ wilden bereiken.

Wilhelmina: Dit is natuurlijk een verwijzing naar koningin Wilhelmina.

Máxima: Dit slaat op haar moeder, de koningin.

Ines: Dit is de jongste zus van Máxima.

Prachtige vernoemingen dus! Wij houden het voorlopig ‘gewoon’ op prinses Ariane. Enne, zie je ons jongste A’tje lopen tijdens Koningsdag in Maastricht? Dan weet je nu hoe je haar kunt aanspreken.

Bron: Grazia archief, Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook