Meau openhartig over toxic relatie: ‘Hij was manipulatief’

'Daardoor raakte ik op een bepaalde manier gebrainwasht'

De carrière van Meau gaat als een speer. De 22-jarige zangers heeft het afgelopen jaar al zo ontzettend veel beleefd, dat je je bijna niet kunt voorstellen dat ze ‘pas’ een jaar bezig is. Het was toch echt de eerste week van januari 2022, net een jaar geleden dus, dat haar single Dat heb jij gedaan op nummer één in de Top 40 belandde, en daar acht weken bleef staan. In Nieuwe Revu vertelt Meau over de toxic relatie waardoor deze hit is ontstaan.

Dat heb jij gedaan

Met Dat heb jij gedaan brak Meau in één klap door bij het grote publiek. Inmiddels is het nummer meer dan 60 miljoen (!) keer gestreamd en heeft het veel deuren geopend voor de zangeres. Zo stond ze vorig jaar op Pinkpop, Pukkelpop, Paaspop en Concert at Sea, werkte ze samen met Racoon, Paul de Munnik en Bente en was ze te zien in alle mogelijke tv-programma’s. En dat allemaal in haar eerste volledige jaar als artiest. Een droomstart! Toch is de reden achter haar monsterhit niet bepaald een droom geweest. Het was een toxische relatie die de inspiratie was voor het schrijven van dit nummer, zo vertelt Meau in gesprek met Nieuwe Revu.

Toxische relatie

Zo deelt Meau dat ze zich soms wel alleen heeft gevoeld. “Bijvoorbeeld in de periode waar Dat heb jij gedaan over gaat, die toxische relatie waar ik in zat.” Volgens haar beste vriendin Sophie was haar ex ‘gestoord, bizar, heel onaardig en bot’. En dat zijn nog understatements. Zelf zingt Meau er dit over: ‘Jij duwde iedereen ver van me weg, dingen die jij tegen me zei, dat vrienden me haatten, maar jij hield van mij, je uitspraken waren zo goed als gestoord, vooral met een slok op, dan draaide je door.’ Dat klinkt bedreigend, al voelde de zangers dat zelf destijds niet zo.

Gebrainwasht

“Misschien gek, maar op die momenten ervaarde ik dat niet echt als bedreigend”, vertelt ze. “Soms was het zelfs lachwekkend, zo absurd was het. Als hij gedronken had, dan schold hij me uit en spuwde gif. De volgende dag vertelde hij weer hoe geweldig ik was. Daardoor raakte ik op een bepaalde manier gebrainwasht”, vertelt ze over de toxic relatie. “Hij was manipulatief. Pas achteraf wist ik wat er eigenlijk was gebeurd en dat ik op momenten ook bang ben geweest. Ik praatte er later over met een vriendin die iets vergelijkbaars had meegemaakt. Er kwam toen zoveel naar boven, dat ik diezelfde avond Dat heb jij gedaan schreef. Dat nummer kwam er in één keer uit.’

Verder lezen? In de nieuwste Nieuwe Revu vertelt Meau meer over haar toxic relatie, maar ook over haar carrière en succes. Vanaf morgen in de winkel! 

Bron: Nieuwe Revu | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws