MEAU vertelt over heftige periode achter monsterhit ‘Dat heb jij gedaan’

'Het was een heel heftige periode'

Lees ook

De afgelopen weken heb je haar ongetwijfeld op de radio’s voorbij horen komen. MEAU scoort ontzettend goed in de hitlijsten en heeft met Dat heb jij gedaan een gigantische hit te pakken. Ontzettend fijn, maar de periode waar het nummer over gaat was juist heel zwaar, deelt ze in een interview met Grazia.

Heftige periode

In haar hit zingt de 21-jarige Meau Hewitt over een behoorlijk giftige relatie. Hoe zwaar het onderwerp ook was voor de zangeres, het heeft haar ontzettend geholpen. In gesprek met Grazia deelt ze: “Dat heb jij gedaan gaat over een toxische relatie waar ik in heb gezeten en best lang in ben blijven hangen. Het was een heel heftige periode en moeilijk om uit te komen.”

Hoewel het nu een stuk beter gaat met de artieste, heeft het verwerken van die relatie behoorlijk wat tijd gekost. “Het liedje ontstond toen ik vorig jaar met een collega over haar oude relatie sprak, die heel erg overeenkwam met de mijne”, vertelt ze. “Er kwam weer zo veel bij me naar boven dat ik even een emotioneel wrak was. De dag erna heb ik dit geschreven.”

Nieuwe liefde

Gelukkig zit de artieste tegenwoordig een stuk beter in haar vel. Ze vertelt: “Uiteindelijk is het met mij helemaal goed gekomen, inmiddels heb ik een nieuwe relatie waar ik heel gelukkig in ben.” En omdat ze het liefst over haar eigen leven schrijft, betekent dat dat we ook een ontzettend vrolijk nummer van haar kunnen verwachten.

“Mijn nieuwe single Als jij maar bij me bent, die 4 maart uitkomt, is trouwens een stuk vrolijker”, vertelt ze enthousiast. “Ik schreef ’m tijdens de lockdown op een moment dat we niks konden en niks mochten. Op een gegeven moment had ik een besefmomentje naar mijn vriend toe van: het maakt me eigenlijk niets uit, want ik ben met jóu samen.” Zo lief! Wij kunnen in elk geval niet wachten op haar nieuwste nummer.

De nieuwste Grazia ligt vanaf woensdag 2 maart in de winkels. Hier lees je meer over Meau’s doorbraak, haar succes op TikTok én waar je haar misschien al van kunt kennen!

Bron: Grazia nr. 2 2022 | Interview: Jill Waas | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws

Zie ook