Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Niek Roozen deelt emotioneel bericht op Instagram

'Het is de meest bizarre situatie die ik ooit heb meegemaakt.'

In de laatste aflevering van Expeditie Robinson kreeg Niek Roozen een videoboodschap van zijn ouders. Zijn vader was op dat moment ernstig ziek, maar omdat hij er zo goed uitzag had de acteur goede hoop. Helaas is hij inmiddels overleden. Niek blikt op Instagram terug op deze heftige periode.

Videoboodschap

Maandagavond zagen we dat April Darby er na een spannende proef met de winst vandoor ging. De zangeres won daarmee niet alleen immuniteit, ze mocht ook een schaal groente en twee andere expeditieleden meenemen naar winnaarseiland. Niek Roozen en Ferry Weertman waren de gelukkigen. Op winnaarseiland stond de deelnemers nóg een verrassing te wachten, namelijk een videoboodschap van thuis. De ouders van Niek hadden speciaal voor de acteur een videoboodschap ingesproken met bemoedigende woorden. De vader van Niek was echter al een lange tijd ziek, waardoor het voor hem extra fijn was om de beelden van thuis te zien. Zijn vader zag er stralend uit, waardoor Niek rustig door kon gaan met de expeditie. Helaas overleed hij een paar weken later alsnog. De uitzending eindigde dan ook met een eerbetoon aan Ton Roozen.

Emotioneel bericht

Op Instagram deelt Niek nu een emotioneel bericht terug op deze periode. "In de laatste aflevering van Robinson gebeurt er zoveel, van de boodschap van thuis tot een moment waarin ik nog even vertel dat papa er goed uit ziet en voorlopig nog niet dood gaat…", blikt de acteur terug. "Terwijl het tegenovergestelde werkelijkheid is geworden…" Ton Roozen overleed op 8 augustus 2022.

Bizarre situatie

"Het is de meest bizarre situatie die ik ooit heb meegemaakt. Hij is nu 4 maanden geleden overleden maar het voelt door deze aflevering als de dag van gister", gaat Niek verder. "Ik herbeleef de laatste periode die ik met hem heb gehad." Ook bedankt hij alle volgers voor de lieve berichtjes die hij heeft mogen ontvangen. "Expeditie Robinson heel erg bedankt voor het eerbetoon aan het eind en April voor het feit dat je mij koos om mee te nemen naar winnaarseiland." Wij wensen Niek en zijn familie veel sterkte!

Bron: Instagram @niekroozen | Beeld: Jasper Suyk