Oh no! Drama tussen Thijs en Niek in Expeditie Robinson

'Je smeedt een plannetje achter iemands rug om.'

De laatste eilandraad van Expeditie Robinson verliep niet bepaald vlekkeloos en ook na afloop liggen Niek Roozen en Thijs Boermans nog niet op één lijn met elkaar. Er ontstaat flink wat drama tussen de twee acteurs. En er is nóg een expeditielid dat niet helemaal happy is op het eiland…

Let op: dit artikel bevat spoilers over de meest recente aflevering van Expeditie Robinson.

Niet met elkaar eens

Gisteravond zagen we in de nieuwste aflevering van het programma dat Niek na de eilandraad sorry wilde zeggen. Hij had Vincent Vianen verteld dat men hem weg wil stemmen, wat hem veel kritiek opleverde. “Ik wil mijn excuses aanbieden. Ik heb iedereen in een heel lastig pakket gezet, vooral Vincent. Ik heb dat in een opwelling gedaan”, legt de acteur uit. Thijs liet op zijn beurt duidelijk weten dat hij niet blij is met de actie van Niek: “Je smeedt een plannetje achter iemands rug om en daarna wil je er met een goed gevoel mee wegkomen. Dat doe je voor jezelf.” Niek baalde van Thijs’ reactie. “Hij heeft een beetje het gevoel alsof hij mij in z’n macht heeft. Dat vind ik niet zo prettig. Maar ik ga het niet tegen hem zeggen, want dan wordt hij alleen maar bozer.”

Blij in zijn eentje

Ondertussen zat Vincent alleen op afvallerseiland. Hoewel de meesten niet staan te springen om daar alleen te zitten, had Vincent die angst helemaal niet. “Ik vind dit genieten. Mijn eigen eiland, heerlijk. Ze hebben echt de verkeerde weggestuurd”, stelt hij. Wat ook helpt, is dat hij er genoeg eten heeft. “Ik vind cassave, kokosnoten en zelfs peper. Dit eiland voelt voor mij niet als een verliezerseiland. Ik heb de mogelijkheid om mezelf aan te sterken. Dat ga ik ook doen, zodat ik nog sterker in de halve finale verschijn.”

Klaar ermee

Hoewel Vincent de moed erin houdt, zit Niels Oosthoek erdoorheen. “Ik merk dat, door de weken heen, het bij mij helemaal niet meer gaat om die eindklassering. Ik zit er al best wel lang mee. Ik merkte dat er veel verdriet van mijn vader omhoogkwam. Ik wilde heel graag voor hem winnen”, legt hij uit. “Maar nu beleef ik de expeditie heel anders. Ik ga liever tijd met mijn gezin spenderen dan dat ik hier voor de winst ga. Dus ik hoop dat jullie vanavond op mij gaan stemmen”, zei hij tegen zijn kampgenoten. Hoewel meerdere kandidaten liever zien dat Ferry Weertman het programma verlaat, wordt Niels uiteindelijk naar huis gestuurd. Hij krijgt nog het aanbod om naar afvallerseiland te gaan, maar dat wil hij niet. “Ik ga lekker naar huis.”

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Jasper Suyk

Laatste nieuws