Finally: tweede seizoen Bridgerton vanaf nú te streamen

Cancel je weekendplannen.

We hebben er even op moeten wachten, maar het is finally zover. Maak je weekend maar vrij, want het tweede seizoen van Bridgerton staat vanaf nú op Netflix.

Groot succes

Het eerste seizoen van Bridgerton, dat in december 2020 verscheen, werd door maar liefst 82 miljoen (!) huishoudens bekeken. Het is dan ook niet gek dat Netflix binnen no time een tweede seizoen aankondigde, gevolgd door het goede nieuws dat we ook kunnen rekenen op een derde én vierde seizoen.

Helaas gooide de coronacrisis flink wat roet in het eten. Afgelopen juli moesten de opnames maar liefst twee keer stilgelegd worden vanwege een coronabesmetting op de set en werd ons geduld behoorlijk op de proef gesteld.

Tweede seizoen

Gelukkig is het nu finally zover: het tweede seizoen van Bridgerton is te streamen op Netflix. Eerder deze maand deelde de streamingdienst al een exciting voorproefje van het vervolg. In de officiële trailer zien we hoe Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) op zoek gaat naar de liefde. Dit keer laat hij zich leiden door zijn hoofd, en niet door zijn… hart. Wanneer geen enkele debutante lijkt te kunnen voldoen aan zijn onmogelijke eisenlijst, arriveren daar ineens Kate Sharma (Simone Ashley) en haar jongere zus Edwina Sharma (Charithra Chandran) uit India. Voordat Anthony de prachtige Edwina het hof kan maken, moet hij echter eerst aan de strenge eisen van big sister Kate voldoen.

Het lijkt er niet op dat Kate haar sign of approval geeft aan Anthony. Maarre, hun verhitte discussies lijken de twee naar verloop van tijd alleen maar dichter bij elkaar te brengen, wat voor een lastige love triangle zorgt.

Minder spicy

Let’s be honest: het eerste seizoen van Bridgerton kon je beter niet samen met je ouders kijken. In het tweede seizoen kunnen we echter een stuk minder seksscènes verwachten. De makers willen andere vormen van intimiteit laten zien, vertellen ze aan ANP. “We hebben nooit seksscènes opgenomen enkel en alleen om seks in de serie te hebben. We gebruiken intimiteit om een verhaal te vertellen, om de plot verder te helpen. Elk seizoen is een nieuw liefdesverhaal en de omstandigheden zijn iedere keer anders”, aldus showrunner Chris van Dusen.

Bron: Netflix, De Telegraaf | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws