Say what?! Dít enorme bedrag sloeg Regé-Jean Page af voor een gastrol in Bridgerton seizoen 2

Oh my...

Nog maar een paar nachtjes slapen en we kunnen eindelijk genieten van het tweede seizoen van Bridgerton. De Netflix-serie heeft een groot deel van zijn succes te danken aan de knappe hertog Simon Basset aka acteur Regé-Jean Page. Helaas zal hij niet te zien zijn in het vervolg (still sad), maar aan het salaris heeft het in ieder geval niet gelegen.

Tweede seizoen

Voor de mensen die de boeken van Julia Quinn hebben gelezen, waarop de serie is gebaseerd, kwam het nieuws dat Regé-Jean niet terug zal keren in het tweede seizoen niet als een grote verrassing. In de boeken heeft Simon namelijk alleen in het eerste deel een grote rol, alhoewel vele fans hoopten dat de maker van de serie voor het nieuwe seizoen iets zou gaan afwijken van het originele verhaal. Maar, helaas! De Duke of Hastings zal dus niet terugkeren… In het tweede seizoen staat – net als in de boeken – het verhaal van Anthony Bridgerton centraal.

Flink bedrag

Voordat seizoen 1 van start ging, was het voor Regé-Jean dus al duidelijk dat hij niet in het tweede seizoen te zien zou zijn. Hoewel wij het nog steeds enorm jammer vinden dat we Simon en Daphne niet meer samen zullen zien, vond Regé-Jean het acteren voor slechts één seizoen juist ideaal. “Het gaat over een verhaallijn van één seizoen, met een begin, een midden en een einde. Ik dacht: ‘Dat is interessant’, want dan voelt het aan als een ‘limited series’. Ik kom, doe m’n ding, en dan gaat de Bridgerton-familie verder zonder mij”, vertelde de acteur eerder aan Variety.

Toch was er best nog een rolletje voor de Duke of Hastings in het tweede seizoen van Bridgerton, zo weet The Hollywood Reporter te melden. Regé-Jean zou dan een gastrol krijgen voor drie tot vijf afleveringen. Enne, hier stond een flink bedrag tegenover. De acteur zou maar liefst 50.000 dollar per aflevering verdienen. Unfortunately for us, sloeg de Duke dit bedrag én een terugkeer af. “Ik kijk wel enorm uit naar het tweede seizoen van Bridgerton, ik hoop dat ze de wereld blijven veroveren. Maar er zit echt waarde aan het afronden van deze verhalen en je daaraan houden”, aldus de acteur.

Op het witte doek

Hoewel we Regé-Jean dus niet terug zullen zien in het tweede seizoen van Bridgerton, hoeven we nog niet helemaal afscheid van hem te nemen. Zo is hij dit jaar nog te bewonderen op het witte doek in The Gray Man, waarin hij naast Chris Evans en Ryan Gosling speelt. Als dat geen knap drietal is, dan weten wij het ook niet meer. Enne, in 2023 zal hij naast Chris Pine en Hugh Grant te zien zijn in de fantasyfilm Dungeons & Dragons. Ook zéker niet verkeerd.

Daarnaast weten insiders aan The Hollywood Reporter te melden dat Regé-Jean nog steeds welkom is bij Bridgerton. Een terugkeer in seizoen drie misschien? Fingers crossed

Bron: Grazia archief, NSMBL | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws