Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Grazia tipt: dit zijn de leukste to do's dit Koningsdag-weekend

Of er de drukte wilt opzoeken of lekker thuisblijft: er is genoeg te beleven!

Dit weekend kleurt heel Nederland weer oranje! Aanstaande zaterdag, 27 april, is het namelijk weer Koningsdag. Heb jij nog geen plannen? We got you. Grazia tipt een paar leuke to do’s voor dit Koningsdag-weekend. Komen ze:

Last minute naar Kingsland

Zin in een feestje met de grootste artiesten van het moment? Dan is Kingsland the place to be. Het festival vindt plaats in Groningen, Rotterdam en Amsterdam. Geniet van spectaculaire optredens van onder meer Martin Garrix, Antoon, Davina Michelle, Zoë Tauran en Lucas & Steve, terwijl je met een drankje in je hand staat te dansen. Heb je nog geen plannen voor Koningsdag? Koop dan snel je last minute Kingsland-kaartje.

Waar: 

Groningen | Stadspark-Drafbaan

Amsterdam | RAI Amsterdam

Rotterdam | Zuiderpark

Tijden:

Groningen | 13.00 - 00.00 uur

Amsterdam | 12.00 - 21.30 uur

Rotterdam | 12.00 - 23.00 uur

Geniet van King's Sunset bij MR PORTER

Vier jij dit jaar Koningsdag in Amsterdam? De drukte van de straten ontvlucht je op de zesde verdieping van het W hotel bij MR PORTER Steakhouse, Bar & Lounge. Hier serveren ze de King's Sunset. Een cocktail met Aperol, manderijn en mango die verkleed is in een mooie oranje tint. Geniet van dit kleurrijke drankje, terwijl je de stad langzaam vanaf de rooftop oranje ziet kleuren. Enne, dat alles in combinatie met een vers geroosterde aubergine met geraspte ei. Zo heb je de boozy boost en een kleine proteine kick om de straten weer op kunnen gaan. Sounds good! 

Waar:

MR POPRTER Steakhouse, Bar & Lounge | Spuistraat 175, 1012 VN, Amsterdam

Survivalgids voor Koningsdag

Heb jij nog géén idee hoe je Koningsdag gaat overleven – wellicht na een iets te gezellige koningsnacht? No worries. Ticketswap komt namelijk met een speciale survivalgids met essentiële tips over hoe je Koningsdag het beste doorkomt. Van het samenstellen van de perfecte outfit tot het vinden van de beste lokale eetgelegenheden. De gids bestaat uit drie delen en geeft onder andere een opfriscursus over wat Koningsdag nou eigenlijk inhoudt. Ook bevat het praktische tips, een overzicht van de gezelligste cafés en beste adressen voor een midnightsnack na het feesten. De volledige survivalgids lees je hier.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door TicketSwap (@ticketswap)

Fotomuseum Britse Royals

Cultuur snuiven met een royal tintje? Dan ben je in Limburg op het juist adres. Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert een spraakmakende tentoonstelling van de Britse fotograaf en filmmaker Alison Jackson. En het museum is ook op Koningsdag geopend! De expositie 'Truth is Dead' toont meer dan zestig humoristische portretten van internationale celebrities en vier video’s. Voor de enscenering van de gesimuleerde paparazzi shots en documentaire beelden zijn lookalikes en acteurs gezocht. Je spot er onder meer leden van de Britse koninklijke familie, maar ook David en Victoria Beckham, Elton John, Kim Kardashian, Kanye West, Rihanna, Marilyn Monroe en nog veel meer.

Waar:

Fotomuseum aan het Vrijthof | Vrijthof 18, 6211 LD, Maastricht

Wanneer:

Tot 15 september 2024

Máxima

Niet zo'n zin in oranje mensenmassa's en drukte om je heen? Dan kun je natuurlijk ook thuis Koningsdag vieren! En hoe doe je dat beter dan met de gloednieuwe dramaserie Máxima op Videoland? De eerste twee afleveringen zijn inmiddels te zien en op Koningsdag – hoe toepasselijk! – verschijnt alweer de derde. Hoewel de serie nog maar net te zien is, heeft het in de eerste week al records verbroken. Het liefdesverhaal rondom Koningin Máxima en koning Willem-Alexander is dan ook zéker een aanrader!

Beeld: NL Beeld