Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Fashion talks: de 6 leukste podcasts over mode

Wedden dat je niet kunt stoppen met luisteren?

podcast mode

Wandelen, het huis poetsen, autorijden: we doen het tegenwoordig allemaal terwijl we een podcast beluisteren. Niet alleen is het een heerlijke vorm van ontspanning, ook steek je er soms nog best wat van op. Ben je gek op fashion, trends en everything in between? Dan ga je deze podcasts over mode sowieso leuk vinden.

1. Creative Conversations with Suzy Menkes

In deze serie neemt Suzy Menkes, internationaal redacteur bij modeblad Vogue, je mee in haar wereld. De grootste namen uit de mode-industrie komen in deze podcasts voorbij. Hier luister je naar boeiende diepte-interviews met onder meer Leonard Lauder (Estée Lauder) en Nadège Vanhee-Cybulski (Hermès). Je kunt de uitzendingen beluisteren op Apple Podcasts en op Spotify.

2. Dressed: The History of Fashion

Op Apple Podcasts, Spotify en de eigen website word je helemaal bijgespijkerd over de geschiedenis en de toekomst van mode. Grote ontwerpers komen aan bod, maar ook interessante feiten over traditionele Arabische kleding of de invloed van Ruth Baden Ginsberg’s kledingkeuze. Alles wat met mode te maken heeft wordt hier besproken door April Calahan en Cassidy Zachara.

3. AFW Industry Podcast Series

De Amsterdam Fashion Week of AFW vond plaats van 1 tot 4 september 2021. Het is dus te laat om er nog fysiek bij te kunnen zijn. Maar gelukkig vind je op de website van AFW, Elle en Harper’s Bazaar nog voldoende podcasts, zodat je het event alsnog kan (her)beleven. Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar, interviewde tijdens het event verschillende ontwerpers, kunstenaars en modefotografen. Het resultaat is een mooie serie waarbij allerlei onderwerpen de revue passeren, van ondernemerschap tot jong talent en van kunst tot duurzaamheid.

4. Wardrobe Crisis met Clare Press

Je hoeft je kledingkast niet aan te blijven vullen om er hip uit te zien. Sterker nog, als je duurzaam bezig bent, ben je van nature al hip. Dat bewijst Clare Press, de eerste redacteur duurzaamheid van Vogue, met deze serie podcasts. Ontdek hoe milieuvriendelijk het is om kleding te huren of wat er zou gebeuren als niemand meer nieuwe kleding koopt. Er zijn al meer dan 140 uitzendingen van Wardrobe Crisis opgenomen. En het einde is na zes series nog steeds niet in zicht, dus je kunt je hart én je geweten ophalen met deze podcasts.

5. 3.55 Chanel Connects

Ben je een echte liefhebber van Chanel? En ben je benieuwd naar de mooiste verhalen die dit beroemde modehuis rijk is? Breng dan zeker een bezoekje aan de website van Chanel en luister naar deze achtdelige serie. Hier vind je interviews met hedendaagse heldinnen als Lulu Wang en Keira Knightley en moderne producers als Pharrell Williams. Ook de andere podcastseries van Chanel zijn zeker het afspelen waard. Denk bijvoorbeeld aan Handbag Stories, Chanel in Seoul of het laatste interview met Karl Lagerfeld.

6. The Cutting Room Floor

Als je nieuwsgierig bent naar de minder glamoureuze kant van de mode-industrie, dan zit je met The Cutting Room Floor goed. Recho Omondi, een New Yorkse mode-ontwerpster, neemt je mee naar de wereld achter alle pracht en praal. Ze interviewt kleine en grote namen in de modewereld en is daarbij vooral benieuwd naar maatschappelijke thema’s en duurzaamheid. Iedere week is er een nieuwe aflevering te beluisteren via Spotify, Apple podcasts of de officiële website van The Cutting Room Floor.

Misschien ook voor jou:
Handig: Tim Hofman helpt jongeren een stemkeuze maken in nieuwe podcast
Fashion
  • Elegance
  • BrunoPress