Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Easy peasy: zo tover je een oude spijkerbroek om in een trendy denim rok

Dit móeten we proberen!

Het is een feit: de lange spijkerrok is helemaal back! Wij zijn, net als menig celeb, dol op dit makkelijk te stylen item. Grote kans dat jij ook al een exemplaar in je kast hebt hangen. Zo niet: wacht dan even met naar de winkel gaan, want je kunt er gewoon één maken van een oude spijkerbroek!

Duurzaam

We worden heel gelukkig van nieuwe kleding, en tegenwoordig hoef je niet eens meer van de bank af te komen om een nieuwe broek of top te scoren. Zo worden we online constant verleid om nieuwe items aan onze toch al niet al te kleine collectie toe te voegen. Ondertussen realiseren we ons dat die overconsumptie niet bepaald goed is voor het milieu. Maar hoe moeten we anders met de trends meegaan? Nou, je kunt je oude items dus heel makkelijk een nieuwe, eigentijdse look geven.

Heb jij bijvoorbeeld nog een aantal gedateerde spijkerbroeken in je kast liggen? Die verander je in een handomdraai in een ge-wel-dige spijkerrok!

Van spijkerbroek naar spijkerrok

Ook jij bent er vast bekend mee: die flinke stapel spijkerbroeken achterin je kast die je met geen vinger meer aanraakt. Sommige zijn te strak of te kort en andere vind je simpelweg gewoon niet meer mooi. Dat kan, maar het is zonde om ze daar stof te laten happen tot je ze op een gegeven moment weggooit. Maak er in plaats daarvan iets nieuws van, zoals een kort spijkerbroekje, of nog beter: een lange spijkerrok! Het enige wat je wel even nodig hebt voor dit DIY-project, is een naaimachine. Deze TikTok-gebruiker doet voor hoe ze haar jeans veranderde in een spijkerrok:

@crxtina_ Gorgeous girls upcycle xx #diy #jeans #denimskirt #jeanstoskirt #fyp #sewing #longdenimskirt #denimmaxiskirt ♬ Flowers - Miley Cyrus

Het geheim? Je maakt de binnenste naden van de spijkerbroek helemaal open, en vervolgens naai je ze als een rok weer aan elkaar. Hier en daar een beetje passen en meten en voordat je het weet kun je een lange spijkerrok aan je garderobe toevoegen. Easy, toch?!

Bron: TikTok @crxtina_ | Beeld: NL Beeld