Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waarom de Bachelors Jolijn zich niet goed kon openstellen: ‘Dat kwam voornamelijk door Tony’ 

Jolijn, die normaal juist sterk in haar schoenen staat, geeft uitleg.

Jolijn

Helaas, het liefdesavontuur in Kroatië van de Bachelors Jolijn kwam gisteren tot een einde. Ze behoorde dan wel tot de laatste vier dames, maar wist niet het hart van Tony Junior te veroveren. Met Grazia blikt ze terug op haar avontuur.

Gevoelens voor Tony

Al vrij snel na Jolijns eerste één op één-momentjes met Tony ervoer ze al wat gevoelens voor de Utrechtse dj, iets waar ze geen geheim van maakt wanneer we met haar bellen. “In het begin waren die kriebels best heftig aanwezig”, vertelt ze daarover. “We hadden veel oogcontact en ik merkte dat er chemie was.”

Wel moet ze erbij vertellen dat die gevoelens wat afnamen naarmate ze langer in de villa verbleef. “Op een gegeven moment werden die feelings wel wat minder”, vertelt ze eerlijk. Het ijs tussen haar en de dj leek maar niet te breken. “En dan kwamen er ook nog meiden terug van leuke dates waarop gezoend werd en toen begon ik mezelf wat afzijdig te houden. Ik bouwde toen een muur om me heen.”

Oncomfortabele dates

En die muur werd nog wel een beetje een ding voor de twee. Hoe kwam het toch dat Jolijn niet echt loskwam tijdens de dates met de bachelor? “Dat kwam voornamelijk door hem”, vindt Jolijn. “Het kwam door de vragen die hij stelde en de energie die hij uitstraalde naar mij. Ik kreeg niet het gevoel dat hij zich openstelde. Hij was helemaal niet open over zijn leven. Ik ben een gevoelig persoon en reflecteer zulk gedrag dan snel op mezelf. Als hij zich niet openstelde voor mij, dan lukte het mij ook niet om dat te doen.”

Jolijn legt daarbij niet alleen maar de schuld bij de dj en steekt ook hand in eigen boezem. “Ik vind het zelf ook wel moeilijk om mijn kwetsbaarheid te tonen”, legt ze uit. “Ik probeer me dan wel groot te houden en doe dat misschien ook wel meer in een situatie als deze. Bij alle meiden gingen de dates leuk, dus het was voor mij ook een beetje zelfbescherming.”

Geen roos

Voor Jolijn kwam het dan niet als donderslag bij heldere hemel dat ze niet mee mocht op de 24-uurs date. “Ik voelde het wel aankomen. Ik wist dat Tony een sterke band met de andere drie dames had. Er had wel veel moeten gebeuren (tijdens de date met mijn moeder, red.) had hij mij nog die kans willen geven.”

Waar Jolijn met name van baalt is dat Tony geen goed beeld van haar geeft gekregen. “Ik baalde ontzettend. Hij had niet de Jo gezien die ik echt ben. Ik wilde graag aan hem laten zien dat ik sterk in mijn schoenen sta, dat ik terug kan deinzen en op de rem kan trappen als dat nodig is.”

Of ze na het programma nog contact heeft gehad met Tony? Nee, maar dat is niet iets waar ze mee zit. “Hij had me nog één keer gevraagd of ik leuke reacties had gekregen op mijn deelname. Hij vroeg toen nog hoe het ging en dat was het eigenlijk. Ik vond het fijn dat hij het even vroeg en verder is het helemaal goed zo.”

Showbizz
  • Videoland (Tom Cornelissen)