Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Déze BN'ers deden mee aan de protestmarsen tegen het 'festivalverbod'

Onder anderen Fred van Leer en Sander Hogendoorn waren bij de protestacties te vinden.

protestacties

Vandaag zijn in het hele land verschillende demonstraties en protestmarsen tegen de restricties voor festivals en evenementen gevoerd. Onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Nijmegen zijn mensen de straat opgegaan, en daar zaten ook een aantal BN'ers tussen.

Unmute Us

De zogeheten protestactie Unmute Us werd vorige week aangekondigd op Instagram. Het doel: meer versoepelingen voor de evenementen- en festivalbranche "Met ‘Unmute Us’ maken we een vuist. We geven een duidelijk signaal af richting Den Haag: zo kan het niet langer, we laten ons niet de mond snoeren", klonk het op Instagram.

Duizenden mensen doen mee aan de protestactie, iets wat oprichter Jasper Goossen niet zag aankomen. "De opkomst is veel hoger dan we hadden verwacht. Het laat zien dat mensen behoefte hebben om te laten zien dat ze gefrustreerd zijn”, vertelt hij aan het ANP. De Instagrampagina van Unmute Us roept mensen nu zelfs op om niet meer naar de steden toe te komen, vanwege de drukte.

BN'ers

Onder anderen Fred van Leer, 3FM-dj Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, dj-duo Lucas & Steve en vele anderen waren bij de protestacties te vinden of delen beelden van de acties.

Lifestyle
  • AD
  • Instagram, Sanne Kesler