Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 tips om ondanks de coronamaatregelen gezellig de winter door te komen

Je hoeft je deze winter echt niet te vervelen.

winter gezellig

Het coronavirus heeft ons dagelijks leven al een hele tijd in z’n greep. Of we nu in een gedeeltelijke lockdown zitten of misschien nog naar een volledige lockdown gaan – de winter ziet er tijdens een pandemie net even anders uit. Gelukkig kun je het thuis ook heel gezellig maken. In dit artikel vind je 5 tips waarmee je ondanks corona alsnog gezellig de winter doorkomt met familie en vrienden.

1. Organiseer een eigen karaoke night

Haal je mooiste jurkje maar uit de kast en scoor een van de Sonos aanbiedingen om een eigen karaoke night te organiseren. Sonos verkoopt diverse kwalitatieve draadloze speakers waarmee je de beste karaokehits kunt knallen! Natuurlijk heb je hierbij nog wel een setje microfoons nodig om er echt een toffe karaoke-avond van te maken.

Nodig een paar vriendinnen uit of kies ervoor om karaoke te doen tijdens de feestdagen met familie. Zoek online een paar mooie karaokelijsten en je bent helemaal klaar voor een avondje zingen. Regel ook wat hapjes en drankjes en het kan niet anders dan een onvergetelijke avond worden. Oh ja, misschien moet je wel even je buren inlichten wanneer je van plan bent om karaoke te gaan doen… Of wellicht vinden ze het wel leuk om mee te doen.

2. Regel een high wine met vriendinnen

Heb je meer zin om een avondje te borrelen en te kletsen? Dan is het regelen of organiseren van een high wine of een wijnproeverij echt iets voor jou. Een high wine is hetzelfde als en high tea, maar dan (uiteraard) met verschillende soorten wijn en lekkere bijpassende hapjes. Begin met wat bubbels en een witte wijn als tussendoortje en sluit af met een zoete dessertwijn of juist een wat vollere rode wijn.

En psst… wijn proeven of een high wine organiseren doe je niet alleen omdat het lekker en gezellig is. Wist je dat wijn proeven je slimmer maakt? Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Je hersenen worden bij zo’n proeverij op verschillende manieren geprikkeld en dat is goed voor de ontwikkeling van je brein. Een goed excuus om aankomend weekend nog een proeverij of high wine te organiseren.

3. Escape rooms oplossen vanuit huis

Wat we de laatste jaren ook steeds meer zien, zijn zogeheten escape room spellen. Wanneer je al eens een echte escape room hebt gedaan, weet je al wel een beetje wat je bij zo’n spel moet doen. Een escape room spel is een kaart- of bordspel waarbij je met een team talloze raadsels moet oplossen om ‘vrij’ te kunnen komen. Hierbij is het belangrijk om goed samen te werken; anders wordt het lastig om zo’n room op te lossen.

Escape room spellen zijn spannend, soms wat lastig maar vooral erg leuk. Het is de ideale activiteit die je vanuit huis kunt doen; ook juist wanneer er een lockdown is. Daarnaast kun je zo’n spel vast gebruiken als opwarmertje voor een echte escape room. Zo weet je immers meteen zeker of je met dit team een echte escape room op kunt lossen (of misschien juist niet wanneer er geen goede samenwerking is).

4. Ga voor een avondje ouderwetse bordspelletjes

Natuurlijk zijn al die nieuwe hippe spellen hartstikke tof, maar wat ook een echte aanrader is, is om een avond te genieten van ouderwetse bordspellen. Hoe lang is het wel niet geleden dat je Monopoly of Ganzenbord hebt gedaan? Of misschien heb je juist heel veel zin in Zeeslag of Catan. Wanneer je tussen de bordspellen aanbiedingen kijkt, zie je dat er ook heel veel nieuwe bordspellen te koop zijn.

Zo is Ticket To Ride een spel dat steeds populairder wordt en zijn kleinere bord- en kaartspellen ook een aanrader, zoals Regenwormen en Keer op Keer. Onze tip? Maak er een avond van waar een heel thema aan verbonden zit. Van plan om ouderwetse bordspellen te doen? Dan kun je ook wat oer-Hollandse snacks serveren of een paar oud-Hollandse spelletjes doen. Leuk!

5. Organiseer een filmavond met vriendinnen

Wat uiteraard niet mag ontbreken in deze lijst is een filmavond met vriendinnen. Misschien deden jullie dat vroeger wel eens; toen jullie nog niet naar de stad mochten om uit te gaan. Eigenlijk is zo’n filmavond ook nu gewoon hartstikke gezellig! Maak er een pyjamafeestje van en laat iedereen in pyjama of een andere chille outfit komen. Matrassen op de grond, dekens erbij en jullie zitten gebakken voor een heerlijke avond.

Ga voor een echte chickflick of kies juist een hele romantische of zielige film uit. Meer zin om te griezelen? Op Netflix vind je ook heel wat spannende horrorfilms en thrillers. Vergeet niet om tussen het aanbod kerstfilms te kijken – dat soort films zijn de hele winter fijn. Sla tot slot popcorn in, wat lekkere drankjes en natuurlijk heel veel chocolade en je hebt een hartstikke gezellige winterse avond.