André Hazes doet boekje open over moeilijke schoolperiode

Naar eigen zeggen was de Hazes-telg een 'absurd druk ventje'.

Het zal je misschien niet verbazen, maar André Hazes was niet bepaald een lieverdje op de middelbare school. Hij maakte het niet alleen zichzelf, maar ook zijn docenten behoorlijk lastig, zo vertelt hij in zijn column in Veronica Superguide.

Absurd druk ventje

Al met al was André Hazes bepaald geen modelleerling te noemen. “Ik gok dat ik alle schoolbanken van Almere, Loenen en Vinkeveen heb gezien”, schrijft hij in de column. “Ik zat namelijk niet op één, maar op zeven scholen.” Enne, dat had volgens de volkszanger niets met de kwaliteit van de scholen te maken. “Ik was een absurd druk ventje”, laat hij weten.

In de klas leverde dit volgens hem 'veel gezeik' op. “Ik moest vaak nablijven en wisselde vaak van school”, gaat hij verder. Ook beseft André nu dat hij voor de leraren en leraressen bloedirritant geweest moet zijn, want, zo schrijft hij: “Dit rotzakkie haalde graag kattenkwaad uit.”

Stront aan de knikker

Zijn gedrag liep geregeld zo erg uit de hand, dat Hazes senior eraan te pas moest komen. “Was er stront aan de knikker, dan kwam die ouwe van mij naar school”, vertelt André. “Soms had-ie al ergens opgetreden. Dan kwam-ie met een biertje te veel op en z’n blouse te ver opengeknoopt naar school en sloeg-ie met z’n vuist op tafel. We waren natuurlijk geen doorsnee gezin en onderwijzers wisten niet goed raad met ons”, beseft de volkszanger nu.

Ook het feit dat de zangcarrière van André jr. in een stroomversnelling terecht kwam, deed zijn schoolresultaten niet bepaald goed. “Onderwijs is zeg maar niet mijn ding, al wist ik uiteindelijk toch een vmbo-t-diploma te halen. Ik vond dat ik meer leerde van vriendjes op straat. Zoals voor mezelf opkomen en een dikke huid kweken. Ik werd brutaal, maar tegelijkertijd supersociaal.”

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws