Bilal Wahib deze zomer te zien op het witte doek

De in opspraak geraakte acteur is binnenkort te zien in een nieuwe film.

Lees ook

Het was een tijdje stil rondom Bilal Wahib. De acteur en rapper raakte eind vorige maand in opspraak nadat hij op Instagram een minderjarige jongen vroeg om zijn geslachtsdeel te laten zien. Het leek er even op dat zijn carrière helemaal finito was, maar komende zomer is hij tóch nog te zien op het witte doek.

Carrière voorbij

Het voelt alweer als een eeuw geleden en tegelijkertijd is het nog maar een maand terug dat Nederland op z'n kop stond door de actie van Bilal. Samen met Mocro Maffia-collega Oussama Ahammoud ging hij live op Instagram, waarbij ook fans zich konden aansluiten. Op een gegeven moment 'grapte' Bilal tegen een 12-jarige jongen of hij zijn geslachtsdeel kon laten zien, waarop de jongen zich onder druk verplicht voelde dit te doen.

Al snel gingen de beelden viral en leek het over en uit te zijn voor de carrière van Bilal. Zijn platenmaatschappij Top Notch verbrak alle banden met hem, hij zag zijn gewonnen Edison popprijs aan hem voorbij gaan, NPO Zapp en BNNVARA lieten weten dat hij niet terug hoefde te komen als presentator van Teenage Boss en zijn aflevering van Rooijakkers over de Vloer werd door RTL geannuleerd. Daarnaast werd de acteur en rapper permanent verbannen van Instagram.

In de bios

Er lijkt nu toch een lichtpuntje te zijn voor Bilal. Komende zomer verschijnt de in opspraak geraakte acteur namelijk tóch nog op het witte doek. Hij zal te zien zijn in de speelfilm Meskina, een romantische komedie over Leyla (Maryam Hassouni). Leyla is bijna dertig, niet getrouwd, geen kinderen en weet niet wat ze wil met haar leven. Dit levert haar het label 'Meskina' op van haar familie: een zieligerd. De opnames voor de film zouden afgelopen zomer, voor het schandaal, al hebben plaatsgevonden.

Volgens LINDA. hebben de producers besloten om Bilal niet uit de film te knippen, ondanks dat zij het 'recentelijke gedrag' in zijn Instagram Live 'vanzelfsprekend afkeuren'. “Er is de afgelopen jaren door veel mensen hard aan dit project gewerkt. We zijn trots op deze unieke film en kijken ernaar uit om Meskina aan het publiek te tonen”, aldus filmdistributeur WW Entertainment en producent Newbe.

Het is nog even afwachten wanneer de film daadwerkelijk in de bioscoopzalen verschijnt. Dat is nog afhankelijk van de coronamaatregelen. De première staat vooralsnog voor eind mei gepland.

Nieuwe muziek

Ondertussen blijft Bilals muziekcarrière stilstaan. Eerder deze week klonken er nog berichten dat de rapper bezig zou zijn met nieuwe muziek en zelfs een speciale comeback-tour. Tijdens deze tour zou hij veel aandacht willen besteden aan online bullying. Al snel bleek hier niets van te kloppen, zo liet zijn management weten. Bilal zou nog steeds bezig zijn “met niks anders dan het oplossen van de situatie.”

https://youtube.com/watch?v=qobXuWy00Zg

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube (WW Entertainment)

Laatste nieuws

Zie ook