Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

KJ Apa klapt uit de school over rol in Riverdale: 'Net een gevangenis'

De acteur laat zich uit over de keerzijde van zijn Riverdale-succes.

KJ Apa

We kennen KJ Apa allemaal vanwege zijn rol als Archie in de Netflix-hit Riverdale. De acteur verscheen in deze serie met oranje geverfd haar en een gladgeschoren gezicht. Hoewel hij ontzettend dankbaar is voor zijn rol in deze serie, vergelijkt hij de show ook met een gevangenis...

Veel beperkingen

In een gesprek met Interview Magazine klapt KJ uit de school over zijn rol in de serie Riverdale. De acteur heeft na zijn rol in deze serie mogen spelen in de film Songbird, waardoor hij plotseling vergelijkingsmateriaal had gekregen. Hij kwam erachter dat zijn rol in de Netflix-serie in tegenstelling tot zijn rol in Songbird enorm beperkt was.

"Ik voelde me zo vrij tijdens de opnames van Songbird, omdat ik in Riverdale vaak het gevoel had alsof ik in de gevangenis zat", vertelt KJ. "Er waren zoveel beperkingen wat ik wel en niet mocht doen."

Niet zichzelf zijn

Voor zijn rol als Archie moest KJ zijn haar oranje verven en zat hij continu onder een flinke laag make-up en haarproducten. Ook werd de acteur in het dagelijks leven aangezien voor zijn personage Archie. Hier kon de acteur naar eigen zeggen moeilijk mee dealen. "Ik probeer het vanuit het perspectief van een fan te bekijken om te begrijpen hoe ze denken. Maar er zijn momenten waarop ik denk: ze hebben echt geen idee dat we echte mensen zijn. Ze kunnen ons niet scheiden van onze karakters."

In Songbird zien we KJ meer als zichzelf. In eerste instantie hadden we de acteur zelfs bijna niet herkend. "Met deze rol dacht ik: wow, dus zo voelt het om me te uiten in een natural way. Mijn haar was lang en ik had een baard. Ik voelde me zo vrij."

Songbird

In de film Songbird, waarin KJ en actrice Sofia Carson de hoofdrol spelen, leven we in het jaar 2024. Klinkt ver weg, maar dat is al over drie jaar. Covid-19 heeft zich in dit jaar inmiddels ontwikkeld tot Covid-23. Mensen zitten al 213 weken in lockdown, de straten zijn uitgestorven en het leger voert een streng regime.

Toch bloeit er ook een prille liefde op tussen alle chaos. Koerier Nico (KJ Apa) en Sara (Sofia Carson) zijn online verliefd op elkaar geworden, maar hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Niemand mag de straat op, behalve mensen die immuun zijn. Zo ook Nico. Daarom brengt hij bestellingen naar mensen die niet meer naar buiten mogen. Het lot van besmette mensen is niet langer meer een bezoek aan het ziekenhuis. Nee, besmette mensen worden geëvacueerd en in zogenoemde 'quarantainekampen' gedropt.

De film is vanaf volgende maand te zien in de bioscoop (indien geopend) of Pathé Thuis. Bekijk de trailer van Songbird hieronder.

Misschien ook voor jou:
Déze film met KJ Apa laat zien hoe de wereld eruit ziet als Covid-19 niet weggaat
Showbizz
  • Interview Magazine
  • BrunoPress