Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Déze film met KJ Apa laat zien hoe de wereld eruit ziet als Covid-19 niet weggaat

Uitgestorven straten, een leger dat keihard optreedt en besmette mensen die in quarantainekampen gedropt worden.

KJ Apa

Winkels en treinen vol mensen met mondkapjes op, een enorme run op toiletpapier en geen gezellige avondjes uit eten en borrelen. Wie had een jaar geleden gedacht dat de wereld er zo uit zou komen te zien? Wie weet waar we over vier jaar zijn? Als we de trailer van Songbird mogen geloven, belooft de toekomst niet veel goeds.

Covid-23 in het jaar 2024

In de film Songbird, waarin Riverdale's KJ Apa en actrice Sofia Carson de hoofdrol spelen, leven we in het jaar 2024. Klinkt ver weg, maar dat is al over vier jaar. Covid-19 heeft zich in dit jaar inmiddels ontwikkeld tot Covid-23. Mensen zitten al 213 weken in lockdown, de straten zijn uitgestorven en het leger voert een streng regime.

Toch bloeit er ook een prille liefde op tussen alle chaos. Koerier Nico (KJ Apa) en Sara (Sofia Carson) zijn online verliefd op elkaar geworden, maar hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Niemand mag de straat op, behalve mensen die immuun zijn. Zo ook Nico. Daarom brengt hij bestellingen naar mensen die niet meer naar buiten mogen. Het lot van besmette mensen is niet langer meer een bezoek aan het ziekenhuis. Nee, besmette mensen worden geëvacueerd en in zogenoemde 'quarantainekampen' gedropt.

Angstaanjagend en liefdevol

De spannende film is geproduceerd door Michael Bay, die onder meer dé horrorfilm onder de horrorfilms The Purge maakte. Adam Mason is verantwoordelijk voor de regie en het script van Songbird. Hij zegt dat de thriller niet alleen spannend en angstaanjagend is (alleen de trailer gaf ons al goosebumps), de film heeft ook een liefdevolle boodschap.

"Ik hoop dat de liefde die opbloeit tussen Sara en Nico de kijker hoop geeft in deze moeilijke tijd", zei hij tegen Entertainment Weekly. De film zal naar verwachting 21 januari 2021 in première gaan, maar anything can happen in deze tijd. Dat is één ding dat de film zelf al wel duidelijk maakt.

Bekijk de trailer van Songbird hieronder

Misschien ook voor jou:
Déze factoren kunnen zorgen voor langdurige coronaklachten
Lifestyle
  • YouTube
  • Brunopress