Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Marnix over de breuk met Marvin: ’Voor een relatie waren we gewoon te verschillend’ 

“Ik huil bijna nooit, maar tijdens het gesprek met Marvin rolden er wel tranen over mijn wangen."

Marnix over de breuk met Marvin

Die reünie van Prince Charming, die was ons er wel eentje. Hoewel de vonken er op Sicilië nog vanaf spatten tussen Prince Charmings Marvin en Marnix, was het toch Ferdi die er een relatie met de prins op nahield. Of dat niet gek was voor Marnix? Grazia nam poolshoogte.

Gevoelens

Tijdens zijn deelname aan Prince Charming stelde Marnix al eens dat hij een open boek is, maar dan moet zijn gesprekspartner hem wél de juiste vragen stellen. Dat er geen woord gelogen is aan zijn openheid, merken we al snel wanneer we met hem bellen.

“Het was allemaal heel intens”, herinnert Marnix zich over de gevoelens die hij had. “Verliefdheid kon je het niet noemen, maar ik had in een korte tijd zo’n flinke crush ontwikkeld.”

Shock

Dat ook Marvin gevoelens voor Marnix had en hem koos tijdens de laatste stropdasceremonie, was iets wat de avontuurlijke Amsterdammer toch wel verbaasde. “Ferdi was heel zeker over zijn gevoelens, terwijl ik daar iets terughoudender in was. Op het moment dat Marvin voor mij koos, kon ik dat niet bevatten. Ik was in shock na alles wat hij tegen Ferdi zei. Ik dacht: wat gebeurt hier nu?”

De connectie die tussen Marnix en Marvin was ontstaan, ontwikkelde zich in sneltreinvaart. “We hadden maar twee dates gehad en voor de rest van de tijd was de groep er altijd bij, maar toen de finale aanbrak zaten we dagen non-stop samen. Dat was een enorme overgang.”

Geen romantische relatie

En terwijl het op Sicilië nog behoorlijk knetterde van de chemie, bleek die romance in Nederland snel bekoeld. Al was dat niet omdat de heren zich er niet voor wilden inzetten. “We hebben elkaar nog wel een maand twee keer per week gezien, hoor”, verzekert Marnix ons. “We sliepen samen en hebben het superleuk gehad, alleen gebeurden er zoveel dingen om me heen die het lastig maakten om het verder te ontwikkelen.”

De 27-jarige doelt daarmee op de coronacrisis en niets in het openbaar mogen doen. “Ik merkte dat ik er gewoon moe van werd. Niet van Marvin, maar gewoon van de hele situatie. Als ik iemand leuk genoeg had gevonden, denk ik wel dat ik had gedacht: het is niet leuk, maar ik neem het zoals het is en ga ervoor.”

Niet kunnen binden

Een maand na hun avontuur op Sicilië sprak Marnix zijn twijfels uit naar Marvin. “Ik ben in dit soort dingen nuchter en als ik iets voel, dan durf ik dat meteen uit te spreken. Marvin is daar wel wat gevoeliger en romantischer in. Hij had een attitude van: kom op, het is allemaal megaraar, maar laten we het wel echt goed proberen.” Toch kwamen Marnix en Marvin er op een gegeven moment allebei achter dat een relatie er tussen hen niet inzat. "Voor een relatie waren we gewoon te verschillend. We hebben daarna samen de keuze gemaakt om te stoppen met daten.”

Maar dat wat had kunnen zijn, ging de single niet helemaal in de koude kleren zitten. “Ik huil bijna nooit”, stelt Marnix, “maar tijdens het gesprek met Marvin rolden er wel tranen over mijn wangen. Wat mij vooral raakte was dat ik dacht dat ik dingen uit mijn jeugd al had verwerkt. Je doet mee aan een programma, er stond letterlijk een prince charming tegenover me die voor mij koos en dan kan ík me weer niet binden aan zo’n leuke gast. Ik ben nu 27 jaar en verwachtte niet nog zoveel last te hebben van dingen die ik vroeger heb meegemaakt.”

Want juist dat wat geen enkele kijker meekreeg tijdens de uitzendingen, bleek de rode draad te zijn van Marnix' avontuur op Sicilië. “Al sinds ik jong ben, heb ik heel slecht contact met mijn ouders. Ik vind het daarom moeilijk om me aan iemand te hechten. Ik heb daar ook veel met een psycholoog over gepraat en ik ben er al vele malen sterker van geworden, maar nu bleek er toch iets te zijn waar ik nog niet mee verder kon.”

Diepe gesprekken

Over zijn familieband en het effect daarvan op hem, heeft Marnix altijd open gesproken met Marvin. “Marvin en ik hadden heel diepgaande gesprekken en we hebben daar urenlang over gepraat. We legden onze ziel beiden volledig bloot en ik vertelde hem dingen die alleen mijn allerbeste vrienden weten. Het was heel intiem.”

Dat juist deze intieme gesprekken de afleveringen van Prince Charming niet haalden, was voor Marnix in eerste instantie een opluchting. “Ik was er eerst wel blij om, want ik dacht: wat fijn dat heel Nederland dat niet ziet. Aan de andere kant vind ik het ook jammer. Nu lijkt het alsof we alleen luchtige gesprekken hadden, maar ik ben meer dan dat. Ik denk dat Marvin mij daarom heel spannend vond. Ik liet hem zien dat je avontuurlijk, een beetje stoer én kwetsbaar kon zijn.”

Goede band

Marnix benadrukt daarnaast dat hij en Marvin erg goed uit elkaar gingen. “Het is heel mooi gegaan, er is geen seconde ruzie geweest.” Sterker nog, er is nog steeds contact tussen de twee. “We kunnen nog steeds heel goed praten en spreken elkaar gerust een uur lang aan de telefoon”, lacht Marnix.

Misschien ook voor jou:
Prince Charmings Marvin over zijn kersverse relatie: ‘Ik ben blij dat Ferdi me een tweede kans gaf’ 
Showbizz
  • Videoland