Tamara Elbaz: ‘Ik ben constant in discussie met de moedermaffia’

De business woman is niet bang om van zich af te bijten.

Het moederschap gaat niet altijd over rozen, en dan heb je anno 2020 ook nog eens te maken met de moedermaffia. Tamara Elbaz weet er alles van. De business woman merkt dat ze het moederschap liever anders invult dan wordt voorgeschreven, en daarmee ligt ze meer dan eens onder vuur. In de nieuwste Grazia vertelt Tamara hierover.

Slechte moeder

Tamara’s droom kwam uit toen ze op 12 mei moeder werd van Alexander. De zakenvrouw krijgt echter regelmatig te maken met kritiek. Zo deelt de business babe dat haar acties niet altijd in goede aarde vallen bij de moedermaffia.

“Mijn vader kreeg op het hoogtepunt van Covid-19 een ernstige beroerte, Alexander was nog maar een paar weken oud. Ik vreesde voor het leven van mijn vader, en ging naar het ziekenhuis om afscheid te nemen.” Tamara lapte de coronaregels aan haar laars en nam Alexander mee. “Op social media noemde iemand me daarom een slechte moeder, omdat ik dat risico met mijn pasgeboren zoontje nam. Maar geloof me, ik ben juist ontzettend voorzichtig. Het enige dat ik wilde, was dat mijn vader en mijn zoon elkaar leerden kennen.”

Advies

Tamara vervolgt dat de moedermaffia altijd wel een mening over haar als moeder heeft. “Sowieso ben ik als moeder constant in discussie, met andere ouders en met artsen.” De new mommy wilde graag borstvoeding geven, maar het lukt haar niet om voldoende melk aan te maken. Ze vroeg op Instagram om advies. “‘Dat komt door je borstvergroting’, zei men dan.” Tamara dacht er even aan om haar kindje te voeden met donormelk. “Maar ook daar vonden mensen wat van. Net als de frequentie en hoeveelheid van voeden.”

Leuke dingen blijven doen

Tamara zet haar zoon op de eerste plek, maar ze vindt het ook belangrijk om aan zichzelf te denken. “Ik ben nu in de eerste plaats Alexanders moeder, maar ik ben ook nog steeds Tamara, die in glittertrui naar het ziekenhuis reed om te bevallen. Dat ik het nog steeds leuk heb, is minstens zo belangrijk. Dus mijn vriend en ik gaan nog steeds vaak uit eten, met Alexander. Nou, dat vindt de moedermaffia helemaal niets. Maar ik wil mijn zoon gewoon altijd bij me hebben.”

Benieuwd naar het hele interview met Tamara Elbaz? Je leest ’t in de nieuwste Grazia. Vanaf woensdag in de winkel.

Tekst: Agnes Hofman

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws