Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Echte Gooische Moeder Pauline zoekt met metaaldetector naar zilveren vorkje in het vuilnis

En dat doet ze weer helemaal à la Pauline. 

Pauline

Videoland deelde onlangs al de eerste beelden van het nieuwe seizoen van Echte Gooische Moeders en inmiddels is het seizoen dan eindelijk van start gegaan. In de eerste aflevering zien we onder andere hoe Pauline Wingelaar een zilveren vorkje kwijt is, waarnaar ze vervolgens op zoek gaat in haar eigen prullenbak met, jawel: een metaaldetector.

Echte Gooische Moeders

In Echte Gooische Moeders volgen we de avonturen van Florine, Pauline, Bo, Leslie en Kimberly. We zien de mooie kanten van hun leven met daarbij veel grappige momenten, maar ook de tegenslagen waarmee ze te maken krijgen. In gesprek met Grazia lichtte Bo onlangs al een tipje van de sluier op wat betreft het nieuwe seizoen. "Ieder van ons heeft een eigen verhaallijn", verklapte ze. "Ik ben enorm druk met de voorbereidingen van mijn huwelijk. (...) De andere moeders zijn bezig met hun eigen, persoonlijke dingen. De kinderwens van Kimberly is nog steeds aanwezig, daarom neemt ze de kijker mee in haar fertiliteitstraject. Leslie heeft met depressies gekampt, en komt met een boek hierover."

Vermiste vork

Ook Echte Gooische Moeder Pauline heeft natuurlijk haar eigen verhaallijn, maar in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen staat vooral haar zilveren vorkje centraal. Want wanneer Pauline erachter komt dat ze er één mist, ontstaat er lichte paniek. "Zou ik die weggegooid hebben?" gaat ze bij zichzelf te rade. Dat zal wel moeten, want ook haar lover Harmen heeft geen idee waar het vorkje gebleven is. "Ik heb er maar eentje gezien", laat hij weten. Al gauw trekt Pauline daarom een conclusie: ze heeft het vorkje tijdens het afruimen vast in de prullenbak gegooid.

Metaaldetector

En wat is dan de snelste manier om je vorkje terug te krijgen? Juist! Je haalt gewoon de metaaldetector van zolder. Hoewel Pauline er zelf van overtuigt is dat haar plan zal slagen, is haar man minder enthousiast. "Ik ga in ieder geval niet wroeten in die dingen", laat hij zijn vrouw dan ook gelijk weten.

Pauline besluit het apparaat toch aan te zetten en ermee rond de prullenbak te slingeren. De metaaldetector maakt veel geluid, waardoor ze echt hoop krijgt dat het vorkje zich tussen het vuilnis bevindt. "Hij zit er echt in", hoor je haar zeggen.

Helaas

Pauline voelt dat ze dichtbij is en besluit de prullenbak ondersteboven te keren in haar keuken. "Had ik op zich buiten kunnen doen", blikt ze achteraf terug. Met handschoenen aan doorzoekt ze het afval in haar prullenbak. Maar dan komt Pauline tot een teleurstellende ontdekking: "Verdomme, hij (de metaaldetector, red.) doet het ook bij aluminium." Haar zilveren vorkje komt ze helaas niet meer tegen, maar positief als ze is heeft Pauline áltijd een oplossing: "Opie zou zeggen: 'Beter te duur, dan niet te koop.' Dus we gaan maar een nieuwe kopen dan."

Showbizz
  • Echte Gooische Moeders
  • NL Beeld