Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nieuw gebaar tijdens laatste persconferentie gaat viral

Over het gebaar voor 'als een kip zonder kop' werd nog lang nagepraat.

Persconferentie

Doventolk Irma Sluis ging een aantal maanden geleden viral tijdens een van de eerste corona-persconferenties met het welbekende 'hamstergebaar'. Tijdens de laatste persconferentie wist haar opvolger Corline Koolhof ook behoorlijk indruk te maken met een hilarisch gebaar, namelijk het gebaar voor 'een kip zonder kop'.

'Als een kip zonder kop'

Eerder deze week keken maar liefst drie miljoen mensen naar de persconferentie over de huidige situatie omtrent het coronavirus. Hoewel Mark Rutte een aantal nieuwe maatregelen benoemde, was dat niet hetgeen waarover gesproken werd op social media.

Gebarentolk Corline Koolhof ging namelijk viral toen ze het gebaar voor 'een kip zonder kop' probeerde uit te beelden. Het lijkt erop dat Irma Sluis' haar gebaar voor hamsteren dus een opvolger heeft.

Viral

Mark Rutte wilde met de persconferentie vooral duidelijk maken dat het belangrijk is dat iedereen zich nog steeds aan de regels houdt, en dat niemand er iets aan heeft als je als een kip zonder kop rond rent.

Het gebaar voor deze uitspraak zorgde dus voor heel wat hilariteit op Twitter. "Hamsteren, kip zonder kop… Ze doen het expres hé?", aldus iemand. Ha!

Misschien ook voor jou:
Deze BN'er vervangt Lil Kleine in The Voice of Holland
Showbizz
  • Superguide
  • NPO