doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Waarom we coronastress zeer serieus moeten nemen

Dit gaat er veranderen in de horeca door de nieuwe corona-maatregelen

Gisteravond kondigde premier Mark Rutte vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen een aantal nieuwe maatregelen af. Vooral in de horeca veranderen er een aantal dingen. Maar no worries: je kunt voorlopig wél gewoon nog genieten van je favoriete bars en restaurants.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Mark Rutte

Registratieplicht

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Registratieplicht? Yes it is! Waar het in sommige restaurants al werd gedaan, wordt het nu een verplichting voor alle horecagelegenheden. Bij het bezoeken van een horecagelegenheid moet iedere bezoeker zijn of haar naam én contactgegevens opgeven. Dit heeft het kabinet besloten om het bron- en contactonderzoek een stuk makkelijker te maken.

Niet alleen in Nederland is dit overigens een maatregel. In andere omringende landen, zoals Duitsland, is dit al een tijdje van toepassing.

Zitten blijven

Een dansje door het café of buurten bij je friends op het terras zit er helaas nog niet in. Je mag uiteraard nog genieten van je drankje op het terras, maar let erop dat je rustig blijft zitten. Rutte benadrukte tijdens de persconferentie dat echt alleen zitplaatsen nog zijn toegestaan.

Dacht je dat dit alles was? Dan heb je het mis. Wanneer er sprake is van een corona-uitbraak in een horecagelegenheid, museum of pretpark, moeten deze gelegenheden maximaal twee weken gesloten blijven.

Dat het coronatijdperk nog niet voorbij is, kon Rutte tijdens de persconferentie van gisteren niet vaak genoeg benadrukken. Hij sprak vooral de jongeren aan en legde uit: "Corona is niet voorbij. Het is geen grap en het is oerstom om te doen alsof dat wel zo is. Hou je dus aan de regels en werk mee aan het contact- en bronnenonderzoek."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');