Zo hoog is een boete als je geen mondkapje draagt

Het aantal corona besmettingen is de afgelopen weken weer flink gaan stijgen in de steden Amsterdam en Rotterdam. Daarom is in die steden nu een mondkapjesplicht ingevoerd. En iedereen die hier zich niet aan houdt, kan een fikse boete verwachten.

Vorige week heeft het kabinet besloten om geen landelijke mondkapjesplicht in te voeren na het advies van het Outbreak Managementteam (OMT). Wel mochten burgemeesters zelf bepalen of zij een lokale mondkapjesplicht invoeren.

De burgemeesters uit Amsterdam en Rotterdam hadden al eerder aangegeven dat zij zo'n plicht wel zagen zitten. Dit zou zijn omdat daar de corona besmettingen de afgelopen weken flink zijn opgelopen.

Boete

Het dragen van een mondkapje is daarom vanaf vandaag verplicht op drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam. De verplichting geldt voor iedereen van dertien jaar en ouder.

En voor wie dat niet doet, moet daarvoor flink in de buidel tasten. Voor het niet dragen van een mondkapje kun je namelijk een boete van 95 euro verwachten. En daar kun je toch weer een paar leuke schoenen van kopen…

Bron: De Telegraaf | Beeld: BSR

Laatste nieuws