Man van gruwelijk Tinderdrama wederom in opspraak na heftig interview

Australiër Gable Tostee haalde de koppen van het nieuws toen zijn Tinderdate uitliep op een gruwelijk drama. De 30-jarig...

Lees ook

Australiër Gable Tostee haalde de koppen van het nieuws toen zijn Tinderdate uitliep op een gruwelijk drama. De 30-jarige werd vervolgd voor de moord op Warriena Wright (26) die hij leerde kennen via Tinder. Wright viel 14 verdiepingen naar beneden nadat Tostee haar op zijn balkon had buitengesloten na een ruzie.

Wat vooraf ging

De twee leerden elkaar in 2014 kennen via de dating-app en besloten een week later af te spreken. Na een avond drinken en seks, kregen ze ruzie, schrijft NOS. Naarmate de avond vorderde, gedroeg de vrouw zich steeds agressiever en werd ze gewelddadig tegen Gable, claimt de advocaat van de man. Wright zou Gable daarna bekogeld hebben met sierstenen en een telescoop, waarna hij haar keel dichtkneep en haar in een houdgreep nam, voordat hij haar buitensloot op zijn dakterras. Opvallend was dat Tostee die avond geluidsopnames maakte waarin duidelijk te horen war dat de twee flink tegen elkaar tekeer gingen. Op de vraag waarom hij dat deed, gaf hij het volgende antwoord: “Waarom zou je dat niet doen”, antwoordde de man in het interview. “Ik ging vroeger vaak uit en dronk veel. Ik kon niet altijd herinneren wat er dan die avond. Nu, dankzij de mobiele telefonie, is het makkelijk om je hele avond op te nemen met een druk op de knop.”

Wright probeerde te ontsnappen via het balkon, maar viel naar beneden en was op slag dood. Tostee werd aangeklaagd voor moord en doodslag, maar de jury sprak hem vrij.

Interview

Nu vertelt de Tostee zijn kant van het verhaal in een nieuw interview met 60 Minutes. Het hele interview moet nog uitgezonden worden, maar de nieuwszender 9News zond deze week een sneak peek uit. En die sneak peek maakte de tongen flink los op social media. De kijkers vonden het niet alleen moeilijk te accepteren dat hij werd vrijgesproken van de moord op zijn Tinderdate en al helemaal dat hij nu geld verdient over de rug van Wright. Ook 60 Minutes krijgt een storm van kritiek over zich heen. De zender waar het programma op wordt uitgezonden, had er naar verluidt omgerekend €70.000 voor het interview over.

De Australische politie spreekt vol walging over het betaalde interview. “Er is heel wat woede hierover bij de politie. Uiteraard respecteren we de beslissing van het gerechtshof om hem vrij te spreken, maar dat hij nu een betaald interview geeft, na alles wat de familie van de vrouw heeft meegemaakt, dat is vreselijk. Het feit dat Tostee van Warriena’s dood profiteert is moreel onaanvaardbaar.” Bekijk het fragment hieronder.

Lees ook: Real life: ‘Ik zit op Tinder om gratis etentjes te scoren’

Bron: Mirror, HLN

Laatste nieuws

Zie ook