Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zes romantische date-ideeën voor NYE met je lover

Gezellig én romantisch, wat wil je nog meer?

nye

We kunnen Oud en Nieuw ein-de-lijk weer op de normale manier vieren, yes! Tot diep in de nacht dansen in je favo club zit er dit jaar weer in, en dat betekent dat we weer helemaal los kunnen gaan. Toch denkt niet iedereen er zo over. Deze mensen vinden het juist fijn om rustig aan te doen en NYE door te brengen met bijvoorbeeld je lover. Herken jij jezelf hierin? Dan zijn dit zes romantische ideeën waar je misschien wat aan hebt.

Allesbehalve saai

Vier jij dit jaar oud en nieuw alleen met je lover? Geloof ons, dat hoeft absoluut niet saai te zijn. Of je nou in de mood bent voor een rustig avondje of lekker wil uitpakken dit jaar: wij zetten de leukste date-ideeën op een rijtje om samen met je partner Oud en Nieuw te vieren.

1. Pak uit met een duur diner

Naast dat je kan dineren in een luxe restaurant, kun je het natuurlijk ook thuis groots uitpakken. Haal alle ingrediënten in huis voor een heerlijk drie- of viergangendiner en sloof je samen met je partner uit in de keuken. Of bestel een speciaal menu bij een lokaal restaurant. Op die manier kun je genieten van een heerlijk diner zonder er zelf al te veel voor hoeven doen. En laten we niet vergeten dat het ook nog eens superromantisch is. Win-win!

2. Dof jezelf op voor een thema-avondje

Heb jij een druk jaar achter de rug en heb je jezelf dit jaar niet zovaak opgetut? Dan is het met Oud en Nieuw je kans om dat recht te zetten! Het is namelijk hoog tijd om jezelf weer eens op te doffen. Haal die pailletten uit de kast, zet je haren in de krul en pak uit met je make-up. Vier jij Oud en Nieuw thuis? Geef dan ook je woonkamer een festive tintje met ballonnen, slingers en gezellige lampjes. Zet je favo muziek op en haal de fles champagne uit de koelkast. Time to party!

3. Ga op een spontane vakantie of staycation

Heb je een paar vrije dagen rond Oud en Nieuw? Waarom zou je het nieuwe jaar dan inluiden vanaf de bank, als je het ook ergens anders kunt vieren? Oud en nieuw in Londen, Parijs, Berlijn of zelfs New York: het kan allemaal. Je hoeft natuurlijk niet ver weg te gaan, ook een staycation in Nederland is absoluut een leuk en romantisch idee. Luid het nieuwe jaar samen met je partner in een luxe hotel of ergens in een huisje op de Veluwe in. Dat is toch wel een tikkeltje specialer dan gewoon vanaf de bank, toch?

4. Houd een filmmarathon

Alhoewel, met een avondje bankhangen is ook niets mis. Snacks? Check. Popcorn? Check. Met een romantisch filmavondje het nieuwe jaar inluiden, het is stiekem best wel cozy. Kruip lekker tegen je partner aan en kijk samen naar Harry Potter of alle kerstfilms die je nog wilde zien. Of maak samen een lijst van alle films die jullie willen zien en gooi met een dobbelsteen om te bepalen welke jullie als eerst gaan kijken.

5. Vier het met je (schoon)ouders

Voor de een zal dit de grootste nachtmerrie zijn, maar voor veel anderen is het een heel leuk idee om Oud en Nieuw weer eens ouderwets gezellig bij de (schoon)ouders te vieren. Gezellig met zijn allen aan een fles bubbels, urenlang tafelen, herinneringen ophalen en spelletjes spelen. Ook je (schoon)ouders zullen dit ontzettend leuk vinden.

6. Organiseer een spelletjesavond

Geen zin om naar je (schoon)ouders te gaan? Nodig dan een stuk of vier vrienden uit voor een spelletjesavond. Verzamel de leukste bordspellen, snacks en natuurlijk voldoende drank en tel samen spelenderwijs af tot middernacht. Met z’n tweetjes thuis? Dan kunnen jullie ook wat spicy spelletjes spelen. De winst? Die felbegeerde zoen om klokslag 12 uur…

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Sex and the City

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • Sex and the City