Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Populairste vrouwenauto: de top 10 meest gekozen onder vrouwen 

Ben je op zoek naar een leuke auto voor vrouwen? Hier zijn de 10 meest populaire vrouwenauto's van 2023 voor jou op een rijtje gezet. 

vrouwen auto

In 2023 waren er bijna 50.000 meer auto’s verkocht ten opzichte van het jaar ervoor, zo blijkt uit de verkoopcijfers van Autoweek.nl. In dit artikel kijken we naar de populairste auto's onder vrouwen. We bespreken de top 10 meest gekozen modellen van 2023 en zetten hun voor- en nadelen op een rij, zodat jij makkelijker je volgende auto kiest.

1. Volkswagen Golf 

De Volkswagen Golf is een echte allrounder. Betrouwbaar, duurzaam en veelzijdig, deze compacte auto is perfect voor zowel stadsverkeer als lange ritten. Met moderne technologie en een stijlvol interieur is de Golf een hit onder vrouwen.

2. Mini Cooper 

De Mini Cooper combineert een iconisch design met sportieve prestaties. Het is een compacte auto die gemakkelijk te parkeren is, wat ideaal is voor stadsbewoners. Daarnaast kun je de Mini helemaal naar eigen smaak aanpassen, wat het een favoriete keuze maakt voor veel vrouwen.

3. Fiat 500 

De Fiat 500 is een charmante en compacte stadsauto die populair is vanwege zijn retro-uitstraling en efficiëntie. Door zijn kleine formaat navigeer je makkelijk door druk verkeer en parkeer je zonder moeite. Bovendien is hij ook nog is zuinig in brandstofverbruik.

4. Audi A1 

De Audi A1 biedt luxe in een compact formaat. Met zijn elegante design en premium afwerking is deze auto perfect voor vrouwen die een stijlvol voertuig zoeken. Hij zit boordevol moderne technologie en biedt een comfortabele rijervaring.

5. Peugeot 208 

De Peugeot 208 is een stijlvolle hatchback die bekend staat om zijn comfort en rijgemak. Het moderne interieur en de geavanceerde veiligheidsfuncties maken het een populaire keuze. Deze auto heeft een systeem dat waarschuwt voor voertuigen in de dode hoek, waardoor het veiliger wordt om van rijstrook te veranderen. Daarnaast heeft de 208 een sportief en aantrekkelijk uiterlijk.

6. Renault Clio 

De Renault Clio is een andere populaire hatchback, bekend om zijn betrouwbare prestaties en betaalbaarheid. Het is een praktische auto met voldoende ruimte en een laag brandstofverbruik, wat het een ideale keuze maakt voor dagelijks gebruik.

7. Toyota Yaris 

De Toyota Yaris staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Deze compacte auto heeft een ruim interieur en een goede veiligheidsbeoordeling. De hybride versie is bijzonder populair dankzij de uitstekende brandstofefficiëntie.

8. Ford Fiesta 

De Ford Fiesta is een dynamische en veelzijdige auto die zowel praktisch als plezierig is om te rijden. Daarnaast biedt de Fiesta een uitstekende rijervaring met precieze besturing en een responsieve motor, wat hem bijzonder geschikt maakt voor zowel stadsverkeer als langere ritten op de snelweg. Met zijn sportieve design is de Fiesta een favoriet onder vrouwen die op zoek zijn naar een betrouwbare en leuke auto.

9. Nissan Micra 

De Nissan Micra biedt een combinatie van stijl, comfort en efficiëntie. Het compacte formaat maakt het ideaal voor stedelijk rijden, terwijl het interieur verrassend ruim en goed uitgerust is. De Micra is ook zuinig in verbruik, wat een extra pluspunt is.

10. Honda Jazz 

De Honda Jazz is een ruime en praktische hatchback die bekend staat om zijn praktische eigenschappen. Het innovatieve interieur biedt veel flexibiliteit en laadruimte, waardoor het een geweldige keuze is voor vrouwen die behoefte hebben aan extra ruimte.

Voordelen van een kleine auto

Zoals je kunt zien, zijn populaire auto's onder vrouwen vaak kleine auto's. Deze auto's hebben veel voordelen die ze extra aantrekkelijk maken, vooral als je veel in drukke gebieden rijdt. Dankzij hun wendbaarheid parkeer je ze moeiteloos in krappe ruimtes. Bovendien zijn kleine auto's doorgaans zuiniger in brandstofverbruik, wat zowel het milieu als je portemonnee ten goede komt. Daarnaast blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl dat de autoverzekeringen voor kleinere auto’s veel goedkoper zijn dan voor grotere modellen.

Tip! Wil jij een nieuwe auto kopen? Ga dan ook meteen je autoverzekering vergelijken. De premies van autoverzekeraars veranderen elk jaar en verschillen onderling flink. Door je autoverzekering te vergelijken, weet je zeker dat je de goedkoopste autoverzekering hebt. Zo bespaar je gemiddeld € 237 per jaar op je autoverzekering. En dat is altijd lekker meegenomen natuurlijk!