Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouwelijke ondernemers kiezen vaker een praktisch relatiegeschenk

Een leuk geschenk is een mooie blijk van waardering.

relatiegeschenk

Ben je werkzaam als ondernemer met personeel? Met de zomer in aantocht zoek je wellicht al naar een passend relatiegeschenk voor je medewerkers. Veel ondernemers verrassen collega’s en zakenpartners met een klein geschenk in deze periode, het is een bedankje voor het werk dat verzet is sinds de jaarwisseling. Een van de opties: kwalitatief hoogwaardige strandlakens of handdoeken bedrukken. Het is een typisch voorbeeld van een relatiegeschenk dat veel gebruikt zal worden door een ontvanger. Dat praktisch nut van een geschenk is de afgelopen jaren belangrijker geworden voor ondernemers.

Aanbod relatiegeschenken zeer groot

Eenvoudig is het voor ondernemers niet om een passend relatiegeschenk voor medewerkers te vinden. Het aanbod aan cadeaus is tegenwoordig zeer groot. Denk aan sleutelhangers bedrukken, het bedrukken van een aluminium drinkfles, van een toilettas en bijvoorbeeld powerbanks voor het opladen van elektronica. Op basis waarvan maak jij een keuze? Steeds vaker vormt de duurzaamheid van geschenken de doorslaggevende factor. Dat geldt overigens niet alleen voor relatiegeschenken; men houdt er ook rekening mee bij het kopen van een cadeau voor vriendinnen. Je wilt iets geven waar men wat aan heeft en dat lang mee zal gaan. De consumptiemaatschappij lijkt meer en meer verleden tijd te worden; kwaliteit gaat boven kwantiteit. 

Duurzaamheid kent verschillende vormen

Duurzaamheid kent als thema verschillende vormen. Het zit bijvoorbeeld in het praktisch nut van een relatiegeschenk, in het materiaal waarvan deze gemaakt is en de manier waarop het geproduceerd wordt. Een eerlijke prijs die voor een groot deel terechtkomt bij de producent van het goed is voor veel ondernemers belangrijk. Zo wordt het afromen van een groot deel van dat bedrag door tussenpartijen voorkomen, waarbij de uiteindelijke producent slechts een fractie van het initiële bedrag ontvangt. 

Typische relatiegeschenken voor vrouwen

In dit artikel werden al een aantal voorbeelden genoemd van relatiegeschenken die je als ondernemer aan je medewerkers kunt geven in de weken voor de zomerperiode. Specifiek voor vrouwelijke collega’s zijn de badhanddoek en bijvoorbeeld aluminium drinkfles interessant. Een badlaken komt direct van pas tijdens een eerste zomerse dag. Combineer het met een leuke strandtas en bijvoorbeeld een tijdschrift. Het maakt het geheel tot een leuke set, waarmee men ontspannen aan de zomerperiode begint. De drinkfles valt te combineren met een pet of bijvoorbeeld een luchtige top. Ook interessant is een houten serveer- of kaasplank van bijvoorbeeld Loopper.nl. Wie vindt het niet leuk om tot laat op de avond buiten te borrelen in de zomer?