Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hella Huzinga blikt terug op The Real Housewives: 'Van al die akkefietjes kreeg ik stress'

'Reality-tv kost veel tijd. En die tijd heb ik niet'

Hella Huzinga

Na het tweede seizoen van The Real Housewives of Amsterdam maakte Hella Huizinga bekend dat ze ermee ging stoppen. In de nieuwste Beau Monde blikt de voormalig housewife nog één keer terug op haar reality-avontuur, en legt ze uit waarom ze de keuze heeft gemaakt om er een punt achter te zetten.

Zakelijk conflict

Het laatste seizoen van TRHOAMS eindigde niet leuk voor Hella. Eind vorig jaar kwam de partyplanner namelijk negatief in het nieuws nadat een voormalig medewerker in een uitzending van BOOS stelde dat hij nog geld van Hella kreeg. "Ik zat op dat moment in realityserie The Real Housewives of Amsterdam. Als tv-personality krijg je veel aandacht, ook negatieve. Was ik niet op de buis geweest, dan zou een zakelijk conflict niet zo breed uitgemeten zijn in de media", stelt Hella. "Gelukkig stonden – en staan – al mijn klanten en leveranciers achter me." Volgens Hella had dit conflict ook op een andere manier opgelost kunnen worden. "Als die twee mensen meer geduld hadden gehad, was het opgelost geweest. Naar mijn mening is naar de media stappen niet de manier om een zakelijk conflict op te lossen."

Reality-tv

Hella kijkt heel positief terug op The Real Housewives, maar besloot toch na twee seizoenen te stoppen. Waarom eigenlijk? "De eerste reeks had acht afleveringen. Dat was nog te doen. De tweede twaalf. Dat is vijftig procent meer", legt ze uit. "En het zijn niet alleen de opnames, drie tot vier dagen per week, maar ook de dingen eromheen. In de make-up, kleding uitzoeken, interviews geven. Reality-tv kost veel tijd", aldus Hella. "En die tijd heb ik niet, omdat ik daarnaast een serieus bedrijf heb."

Akkefietjes

De samenwerking met goede vriendin Maria Tailor gaat ze missen. Wat ze niet gaat missen? De ruzie en drama. “Van al die akkefietjes kreeg ik stress! Maria heeft dat veel minder. Het maakt haar echt niet uit of andere mensen negatief over haar spreken. Ik wel, ik kon daar wakker van liggen."

Het volledige interview met Hella Huizinga is te lezen in de nieuwste Beau Monde. Nu in de winkel!

Showbizz
  • Beau Monde
  • NL Beeld