Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Bizzey openhartig over periode waarin hij kampte met depressie en verslaving

'Ik had het idee dat zij beter af waren zonder mij'

Bizzey

In de nieuwste aflevering van Rooijakkers Over De Vloer is presentator Art Rooijakkers te gast bij Bizzey. Daarin is de artiest openhartig over een moeilijke periode in zijn leven, waarin hij kampte met een depressie en verslaving.

Denk jij aan zelfdoding? Neem gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 0800-0113.

Langdurige depressie

Zijn carrière ging als een speer, totdat het succes Bizzey in 2019 te veel werd. Door een combinatie van extreme vermoeidheid en een wietverslaving, kwam hij in een langdurige depressie terecht. "Ik kon haar niks geven", zegt hij over zijn vrouw Renée. Bizzey had destijds het gevoel dat mensen niet op hem zaten te wachten en sloot zich af van zijn sociale kringen. "Die hebben toch geen zin in mij. Komt hij weer aan, die donkere wolk", dacht hij dan.

Onverwacht keerpunt

Zijn depressie ging zelfs zo ver dat hij het leven op een gegeven moment niet meer zag zitten. Hij dacht dan ook dat een diner dat hij op kerstavond organiseerde voor stichting Het Vergeten Kind zijn laatste verplichting zou zijn. "Ik dacht: ik doe dat en dan ben ik er wellicht morgen niet meer", vertelt hij. De artiest, die samen met zijn vrouw ook een zoontje heeft, wist dat Renée goed voor hem zou zorgen en voelde zichzelf overbodig in het gezin. "Ik had het idee dat zij beter af waren zonder mij."

Maar niks bleek minder waar te zijn. Dit diner bleek het keerpunt te zijn van zijn depressie. "Die kinderen waren gewoon zo echt (…) en hadden zoveel heftigere dingen meegemaakt", aldus Bizzey. Dat de kinderen mede dankzij hem de dag van hun leven hadden, deed hem meer dan hij had verwacht. "Toen dacht ik voor het eerst sinds een hele tijd weer: misschien ben ik helemaal geen slecht mens. Misschien ben ik wel lief."

Ogen geopend

De liefde van de kindjes daar was precies wat Bizzey op dat moment nodig had. Ook heeft het hem doen inzien dat hij professionele hulp nodig had. Later is hij nog regelmatig teruggegaan naar de stichting als dank. "Voor het openen van mijn ogen, dat ik nog heel veel heb om voor te leven." Nadat Bizzey in een afkickkliniek terechtkwam om van zijn wietverslaving af te komen, en met de hulp van Renée, wist hij uit het dal te klimmen. "Ik ben veel rustiger geworden en heb de rust gevonden in God."

Showbizz
  • Rooijkakkers Over De Vloer, RTL Boulevard
  • NL Beeld