Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Rikki van RONDÉ: 'We geven altijd meer dan honderd procent'

'We hebben allemaal dezelfde liefde voor wat we doen'

Rikki RONDÉ

Deze zomer staan ze op meerdere festivals en dit najaar vieren ze hun tienjarige jubileum met een eigen show in AFAS Live. Zangeres Rikki Borgelt van popsensatie RONDÉ vertelt in Grazia's Summer Issue over hun succes.

Van passie naar werk

Rikki staat met RONDÉ op festivals als Pinkpop, ze winnen awards, scoren enorme hits én treden binnenkort op in AFAS Live. Hoe is het om zoveel succes te hebben? "Het voelt onwerkelijk dat ik nu doe waar ik als kind van droomde. Al komt er steeds meer besef en bewustzijn over hoe bijzonder het is dat we van onze passie ons werk hebben kunnen maken", zegt Rikki. "Ik vind het nu lastig om me voor te stellen maar toen we net begonnen met optreden vond ik alles spannend. Al die mensen die kwamen kijken... Ik was heel erg bezig met dat ik het graag goed wilde doen", vertelt de zangeres.

"Na tien jaar kan ik zeggen dat het podium voelt als thuis. Al heb ik voordat ik opga nog altijd een gezonde spanning over hoe het publiek zal reageren, helemaal als mijn moeder of goede vrienden erbij zijn", geeft ze toe. "We wilden vanaf het begin vooral veel live spelen, maar ondertussen droomden we al groots. Hoe bijzonder is het dat we dan straks onze eigen show hebben in AFAS Live? Ik besef het pas écht als we er staan en het publiek inkijken. Van die gedachte alleen al krijg ik kippenvel."

Alles geven

RONDÉ ontstond als schoolopdracht op de Herman Brood Academie, en kijk waar ze nu staan. Waarom werkt het zo goed tussen de bandleden? “Nadat we repeteerden en onze eerste song Run schreven, dacht ik: hier gebeurt iets bijzonders", deelt Rikki. "Dat gevoel is met de jaren alleen maar sterker geworden. We hebben allemaal dezelfde liefde voor wat we doen, grootse ambitie en we zijn vol dromen. En daar geven we altijd meer dan honderd procent voor", stelt ze. "Ik denk dat het ook fijn werkt omdat we goed met elkaar communiceren en elkaar blindelings vertrouwen. Het voelt als familie."

Showbizz
  • Tekst: Rosa Lee Szarsysnki
  • Kim de Hoop