Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hoe leuk: Nikkie de Jager en Rikkie Kollé in panel Europese kampioenschappen Drag

Markeer 14 juni maar alvast in je agenda. 

Nikkie de Jager en Rikkie Kollé

The Dutch Drag Dynasty heeft zojuist de tweede editie van de Europese kampioenschappen Drag aangekondigd. Dit jaar zullen de kampioenschappen plaatsvinden Amsterdam en zal een panel met niemand minder dan Nikkie de Jager, Rikkie Kollé, Vanessa van Cartier en Carolina Dijkhuizen de deelnemers beoordelen.

Europese kampioenschappen Drag

Op 14 juni vindt de tweede editie van de Europese kampioenschappen Drag plaats in The Harbourclub Theater in Amsterdam, met als hoogtepunt van de avond de Queen of the North Contintental Miss-verkiezing. Dit jaar strijden negen drag queens uit acht verschillende landen om deze felbegeerde titel. De winnares gaat er niet alleen met de kroon vandoor, maar mag Europa ook vertegenwoordigen tijdens de World Championships Drag in Chicago in september. Hoe vet!

Panel

De deelnemers worden uiteraard beoordeeld door een panel van juryleden die bestaat uit niemand minder dan Vanessa van Cartier, Nikkie de Jager, Carolina Dijkhuizen, Rikkie Kollé, Zahné Wilson, Tim Küsters en Noel Anaya.

Wie zij mogen beoordelen zijn:
- Paola Hoffmann (Italië)
- Angel Wings (Curaçao en Nederland)
- Miss Peaches (Schotland en Verenigd Koninkrijk)
- Janey Jacké (Nederland)
- My Little Puny (Nederland)
- Miss Nyongbella (Kameroen en Verenigd Koninkrijk)
- Laryn Gitis (Ierland)
- Paloma Lust (Maleisië en Nederland)
- The only Latex (Schotland en Verenigd Koninkrijk)

Zie jij het wel zitten om aanwezig te zijn bij de Europese kampioenschappen Drag? Hier kun je een kaartje bestellen.

Lukt het je niet om erbij te zijn? No worries. Het event wordt live uitgezonden in tien landen in Europa. Je kunt dus alsnog meegenieten van de performances op het podium vanuit je eigen woonkamer.

Showbizz
  • Hannah Anthonysz