Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze 5 bestemmingen in Thailand horen op je travel bucketlist

Let's go to Thailand!

Thailand

Thailand is een megapopulaire vakantiebestemming, omdat hier voor iedereen wel wat bijzonders te beleven is. Denk aan genieten van heerlijk eten, tropische stranden, weelderige jungles, indrukwekkende tempels, bruisende steden, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Staat een vakantie naar Thailand op de planning, maar heb je geen idee welke plekken het bezoeken waard zijn? We hebben vijf van onze favoriete locaties voor je op een rijtje gezet.

1. Bangkok

We beginnen met de hoofdstad van Thailand: Bangkok. Deze bruisende stad ligt aan de oevers van de Chao Phraya-rivier. Deze rivier heeft ontzettend veel kanalen die de schilderachtige wijken van Bangkok doorkruisen - grote kans dat je deze beelden dan ook regelmatig voorbij ziet komen op Pinterest.

Aan paleizen, tempels en andere bezienswaardigheden is er geen gebrek langs de kanalen. Dit is dan ook de reden waarom Bangkok de bijnaam Venetië van het Oosten heeft gekregen. Zo kun je het Grand Palace, de Temple of Dawn, China Town, diverse winkelcentra, restaurants of rooftopbars vanaf de rivier bereiken. Hoe je ze bereikt? Via taxiboten! Extra fijn: middels een taxiboot kun je diverse bezienswaardigheden bezoeken, zonder verkeersopstoppingen. Ideaal!

Andere leuke buurten die zich aan de rivier bevinden zijn:
- Kudichin
- Thonburi
- Talad Noi
- Tha Tian
- Bang Krachao

Wat Arun (Temple of Dawn) aan de Chao Phraya-rivier in Bangkok | © The Tourism Authority of Thailand.

Doen:
Een must om te doen in Bangkok is het maken van een korte cruise over de Chao Phraya-rivier op een bijzondere rice barge (historische boot) naar de historische stad Ayutthaya. Deze stad staat bekend om een historisch centrum waar je langs vele tempels, paleizen en monumenten kunt wandelen. Veel reizigers zullen het bezoek aan deze stad dan ook omschrijven als een schitterende reis door de tijd.

Ayutthaya (Unsplash)

2. Phuket

Phuket is het grootste eiland van Thailand, en wellicht ook een van de mooiste. Op het eiland bevinden zich twintig prachtige stranden met helderblauw water. Maar dat is nog niet alles. Op Phuket kun je ook genieten van watervallen in de jungle en mangrovebossen.

Phuket is ook de thuisbasis van de Peranakan, een interessante gemixte cultuur tussen Chinees en Maleis met een Thais en Europees tintje. Veel musea en winkels vieren dan ook deze culturele mix. De Sino-Portugese winkelpanden zijn door de vele kleuren prachtig om te zien.

Op het eiland kun je ook genieten van de weekendmarkt. Op deze markt kun je streetfood proeven of lekker op stap gaan in de avond. Kortom: er is genoeg te doen op het eiland.

© The Tourism Authority of Thailand

Doen:
Ben jij een echte foodie? Dan mag een bezoek aan PRU restaurant in Phuket niet ontbreken. De Nederlandse chef Jimmy Ophorst zal je betoveren met de beste recepten die zijn samengesteld met lokale en biologische ingrediënten. Dat het restaurant echt goed is, blijkt wel uit het feit dat-ie is bekroond met één Michelinster en één Groene Michelinster. Indrukwekkend!

3. Kanchanaburi

Op slechts drie uur rijden ten westen van Bangkok ligt de stad Kanchanaburi. Deze plek is beroemd geworden om diens brug over de Kwai-rivier.

De Kwai-rivier | © The Tourism Authority of Thailand

In de gelijknamige provincie kun je ook het Erawan Nationaal Park bezoeken. Hier kun je de beroemde Erawan-waterval vinden, die bestaat uit zeven watervallen. Bij elke waterval kun je zwemmen in de natural pool. Een echt bucketlist-dingetje als je het ons vraagt.

De top van de waterval is ook te bezoeken – wel moet je je klaar maken voor een behoorlijke klim. Het is de moeite echter helemaal waard, want zodra je aan de top van de waterval staat, heb je een prachtig uitzicht. Als je naar beneden kijkt, zie je het blauwe water over de rotsformatie stromen. Fun fact: deze rotsformatie ziet eruit als een olifant.

De Erawan-watervallen | © The Tourism Authority of Thailand

In de provincie Kanchanaburi is ook nog een ander mooi nationaal park te vinden: Sai Yok National Park. Dit is een must om te bezoeken voor boswandelaars. Zo leiden veel prachtige natuurpaden je diep het bos in naar een groen, tropisch eden.

Doen:
Als je naar Kanchanaburi gaat, maakt een bijzondere overnachting je verblijf nóg leuker. We tippen je graag het drijvende resort The Float House River Kwai. Hier kun je overnachten in luxe kamers op het water in een prachtige omgeving!

4. Chiang Mai

Chiang Mai wordt ook wel de Roos van het Noorden genoemd. In deze stad vind je meer dan 300 tempels. De tempels en adellijke huizen staan vooral bekend om hun indrukwekkende daken met meerdere lagen, gouden belvormige chedis en delicate houtsnijwerk.

Als je in Chiang Mai bent, mag een bezoek aan Wat Phra Sing, Wat Chiang Man en Wat Phra That Doi Suthep niet ontbreken; stuk voor stuk indrukwekkende tempels waar je innerlijke rust kunt vinden. Zo kun je bij sommige tempels zelfs meditatieklassen of een filosofische lezing van monniken volgen.

© The Tourism Authority of Thailand

Doen:
Boek een fietstour bij een lokaal verhuurbedrijf om zo diverse tempels en markten in Chiang Mai Old Town te bezoeken. Je kunt kiezen voor een groepstour of een privétour.

5. Hua Hin

Hua Hin is de eerste badplaats van Thailand en een van de populairste strandbestemmingen voor een weekend weg. Hua Hin heeft een prachtig zandstrand van vijf kilometer lang. Bovendien is het water ook nog eens aangenaam van temperatuur, waardoor het het hele jaar door heerlijk is om hier te zwemmen, zonnebaden of een watersport te beoefenen.

In Hua Hin zijn er ook veel fijne nachtmarkten, mooie koninklijke zomerpaleizen en nationale parken om te bezoeken. Hetgeen waar Hua Hin vooral bekend om staat is het wellnessaanbod in de stad. Zo zijn er tig wellnessresorts waar je jezelf heerlijk in de watten kunt laten leggen en tot rust kunt komen.

© The Tourism Authority of Thailand

Doen:
Wil jij graag een heerlijke spa-ervaring boeken? Dan zijn er diverse ervaringen die je kunt boeken bij diverse resorts. Anantara Hua Hin, The Barai en Centara Grand staan allemaal bekend om hun uitgebreide aanbod. Wil je even helemaal tot rust komen? Boek dan een driedaagse welness retreat bij Chiva-Som.

Lifestyle
  • The Tourism Authority of Thailand, Unsplash (Valeriy Ryasnyanskiy)