Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Good to know: op dít moment kun je het beste een vakantie boeken

Zo bespaar je een hoop geld om op vakantie leuke dingen van te doen #girlmath

vakantie boeken

Nu de zomer voor de deur staat is de kans groot dat je vakantieplannen maakt. Heb jij nog geen vakantie geboekt? Lucky you, want wij vertellen je wat het beste moment is om een vakantie te boeken. Kun je beter profiteren van een vroegboekdeal of juist van een last minute?

Last minute

De vakanties die voor scherpe prijzen te boeken zijn, zijn vaak overgebleven of geannuleerde reizen die opnieuw de verkoop ingaan. Het voordeel is dat de prijzen vaak laag liggen, omdat reisorganisaties graag alsnog deze vakanties willen verkopen. Het nadeel is dat er geen garanties zijn: er is niet te voorspellen welke vakanties last minute nog beschikbaar zullen komen. Een gokje dus.

Natuurlijk is het ook afhankelijk van hoe flexibel je zelf bent. Moet je op je werk al vroeg aangeven wanneer je vakantie wilt, of ben je gebonden aan schoolvakanties? Dat zijn belangrijke dingen om in overweging te nemen. Als je moet schuiven in data voor de beste deal moet je agenda dat natuurlijk ook toelaten.

Vroegboekkorting

Als je ver van tevoren een vakantie boekt, kun je vaak gebruik maken van vroegboekkorting. Meestal zijn de beste deals te vinden voor losse vliegtickets of een compleet verzorgde vakantie. Hoe lang je wacht, hoe meer de prijzen omhoog zullen gaan.

Dus wil je graag naar een populaire vakantiebestemming? Dan is vroegboekkorting vaak de beste optie. Hoe later je boekt, hoe hoger de prijzen. En gokken op een last minute deal voor een populaire bestemming biedt minder kansen.

Conclusie

Ook als je een specifieke bestemming in gedachten hebt, kan het dus slim zijn om het zekere voor het onzekere te nemen. Wie weet zijn er geen tickets of accommodaties beschikbaar op het laatste moment, of valt het niet binnen je budget. Daarnaast kan het zijn dat je gewenste comfort niet meer beschikbaar is. Dan zal je de vakantie waar je je zinnen op had gezet moeten veranderen, en daar wordt natuurlijk niemand blij van.

Lifestyle
  • Margriet, MAX Vakantieman, Tips en Weetjes
  • Selling Sunset (Netflix)