Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Beautyvraag: 'Hoe vaak moet je je beautykwasten schoonmaken?'

Maak jij je make-upkwasten vaak genoeg schoon? 

beautykwasten

Van je haren stylen als ze nog net iets te nat zijn en mascara gebruiken die over de datum is, tot je make-up er niet af halen omdat je te moe bent. Je bent vast niet de enige die het af en toe doet, maar hoe erg is dit eigenlijk? In Grazia's Beauty Issue, die nu in de winkel ligt, zetten we de meest gemaakte beauty missers op een rij én delen we de oplossing.

Beautykwasten schoonmaken

'Ik maak mijn make-up kwasten bijna nooit schoon.' Het is een confession die veel mensen zullen herkennen. Je gebruikt de kwasten misschien dagelijks opnieuw, dus waarom zou je ze dan elke week schoonmaken? Misschien ben je ook gewoon te lui om er de tijd voor te nemen, of denk je dat het heel veel tijd in beslag neemt. Maar hoe erg is het eigenlijk dat je je kwasten bijna nooit schoonmaakt? En wat is de oplossing?

Hoe erg is het?

Als je dagelijks een make-upkwast gebruikt, kun je er de donder op zeggen dat die volzit met bacteriën, stof, oude make-uprestjes en dode huidcellen. Ronduit ranzig dus. En nog viezer: al die dingen smeer je ook weer op je gezicht als je je kwasten niet schoonmaakt. Waardoor je – niet verrassend – sneller last krijgt van puistjes en huidirritaties. Ai...

De oplossing

Maak je kwasten wekelijks schoon. En nee, da’s heus niet ingewikkeld. Wat lauwwarm water en zeep werkt al prima. Wrijf de zeep over je foundation- of concealerkwast en ga met je vingers goed door de haren. Spoel de kwast uit onder het water om de make-up en het vuil eruit te halen. Ga net zo lang door tot je geen verkleuring in het water meer ziet. Dep de kwast zachtjes droog en laat ’m goed opdrogen. Poeder- en oogschaduwkwasten kun je ook schoonmaken door een badje te maken van lauwwarm water en babyshampoo. Laat ze er een uurtje in weken, wrijf er daarna doorheen met je vingers en spoel ze af met schoon water. Dep of knijp de kwast zacht uit, en leg op een doekje zodat hij een dag kan drogen. Easy does it!

In Grazia's Beauty Issue vind je nog veel meer beauty missers én hun oplossing. Nu in de winkel!

Beauty
  • Grazia (Babette Dessing)
  • Pexels