Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wait, what? Deze TikTok-hack om je tanden witter te maken werkt blijkbaar echt

Hallo Hollywood smile! 

tanden witter

Droom jij ook van perfecte, witte tanden? Dan heb je ongetwijfeld al talloze beautyhacks voorbij zien komen, die allemaal beloven om je tanden witter te maken. Helaas zijn veel van deze trucjes too good to be true, en is ook niet alles even verstandig om uit te proberen. Maar er is ook goed nieuws, déze TikTok-hack om wittere tanden te krijgen blijkt namelijk écht te werken!

TikTok-hack

Zou jij ook zo graag een wittere smile willen hebben? Pak dan maar alvast een kom met een gepureerde kiwi, komkommer en wat baking soda erbij. Dit is namelijk de ingrediëntenlijst van Armen Adamjan. Zijn DIY tandenbleek-hack ging viral op TikTok. Hij legt uit dat als je deze drie producten met elkaar mengt tot een pasta en er twee keer per week mee poetst, je tanden helderder en witter zullen worden. Maarre, werkt dit wel echt?

Effectief en veilig

"Hoewel het lijkt alsof het in de categorie 'te mooi om waar te zijn' valt, werkt deze truc echt", zegt tandarts Joseph Field tegen Bustle. Hoe dit kan? "De combinatie van kiwi, komkommer en baking soda verwijdert de vlekken van je tanden, waardoor ze er witter uitzien. Dat komt vooral door de mild schurende aard van het zuiveringszout in combinatie met de fruitzuren in kiwi en komkommer, die samenwerken om vlekken op te lossen en te verwijderen." Aha!

@creative_explained

Cucumber Kiwi Magic 🤩🌱 #whiteteeth #lifehack #hack #trick #tips #teethwhitening #natural #learnfromme #alwayslearning #magic #teeth #diy #wow #hacks

♬ HipHop - Instrumental - Glad2Mecha & Ill Treats

Ook geeft Field aan dat deze hack niet alleen effectief, maar ook veilig is. Althans, zolang je het niet elke dag gebruikt. "Je moet oppassen dat je het niet te vaak gebruikt, want dan kan je tandglazuur eroderen." Hoe vaak je dit dan mag gebruiken? "Je kunt het maximaal tien dagen achter elkaar één keer per dag aanbrengen. Gebruik het daarna één tot twee dagen per maand voor onderhoud", aldus Field. Of je kunt het dus maximaal twee keer per week doen, zoals Armen aanraadt. Noted!

Lifestyle
  • TikTok @creative_explained, Marie Claire, Grazia archief
  • NL Beeld