Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wauw! Linda de Mol siert cover zonder make-up

'Moest je twee keer kijken?'

Linda de Mol

Linda de Mol siert deze maand de cover van LINDA. – en hoe! Geen mascara of lippenstift, maar puur natuur. "We willen de aandacht vestigen op make-uploze gezichten, want die zien we weinig in ons dagelijkse leven," vertelt Linda over de bijzondere cover.

Helemaal naturel

Linda liet zich ter ere van de nieuwe LINDA.-editie helemaal naturel vastleggen. Het enige beetje make-up dat te zien is, is een restje van de permanente eyeliner die ze een paar jaar geleden liet zetten. En dat is niet wat we van covershoots gewend zijn!

"Mijn huid is, voor een bijna zestigjarige, dankzij een botoxje en af en toe een pittige laserbehandeling (ik zag er een week uit alsof ik over een grindpad was getrokken), best prima", schrijft Linda.

Blotebillenhoofd

Linda's grote inspiratie voor deze dappere shoot was Baywatch-babe Pamela Anderson, die een tijd geleden besloot zonder make-up door het leven te gaan. Wereldwijd werd de actrice hiervoor geprezen, en dat bleef ook Linda niet onopgemerkt. Voor de nieuwe editie van LINDA. liet Linda zich helemaal naturel vastleggen, passend bij het thema 'Dicht op de huid'.

"Voilà, mijn compleet make-uploze, niet geretoucheerde, onopgesmukte blotebillenhoofd", schrijft Linda verder in haar voorwoord. "Het beetje zwart rond mijn ogen is een restantje van een semi-permanente eyeliner. Die liet ik twee jaar geleden zetten om ‘make-uploos’ de zomervakantie te kunnen doorbrengen. Voor de rest zit er helemaal niks op. Schrok je? Moest je twee keer kijken? Snap ik, want naast mijn dierbaren is niemand dit van me gewend natuurlijk. Maar dit is dus het gezicht dat mij elke ochtend, als ik de douche uitkom, in de spiegel aankijkt. Tout au naturel. Dat is op de cover van een tijdschrift dat overal ligt best eng en kwetsbaar, kan ik je zeggen", aldus Linda. Prachtig!

Bekende vrouwen slaan de handen ineen

Behalve het naturel gezicht van Linda, is ook de natuurlijke schoonheid van Loes Haverkort, Imanuelle Grives, Soundos El Ahmadi, Quinty Trustfull, Anouk Smulders en Irene van de Laar in het blad te bewonderen.

"Laten we bewust worden van alle fratsen die we toch denken uit te moeten halen als vrouw om er ‘ok’ uit te zien", schrijft Loes op Instagram. Het doel van deze editie is om cosmetische ingrepen overbodig maken en op een sierlijke manier oud worden te normaliseren. Een prachtig initiatief!

Showbizz
  • LINDA., RTL Boulevard, AD
  • NL Beeld / Patrick van Emst