Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lena in documentaire openhartig over 'verminking' door plastisch chirurg

'Ik kon niet meer normaal lopen, omdat mijn lichaam zo uit verhouding was'

Lena

Lena Semenova was een van de twaalf dames uit het eerste seizoen van Echte Meisjes in de Jungle. Maar kijkers van Ex on the Beach weten dat Lena er niet altijd zo uitzag en dat haar lichaam flink is veranderd is de loop der jaren. In de documentaire Chasing Beauty, die momenteel in België wordt uitgezonden, vertelt Lena openhartig over haar cosmetische ingrepen en waarom ze er spijt van heeft.

Chasing beauty

Na haar deelname aan EOTB kreeg Lena meerdere aanbiedingen van plastisch chirurgen. De realityster ging over de streep en liet uiteindelijk twee keer een Brazilian Butt Lift uitvoeren. Iets waar ze nu erg veel spijt van heeft.

Met haar deelname aan Chasing Beauty, een documentaire waarin vrouwen en mannen worden gevolgd die ervoor kiezen om moeder natuur een handje te helpen, wil Lena andere jonge dames behoeden voor ondoordachte keuzes op het gebied van cosmetische ingrepen.

Ze vertelt onder meer dat ze in het begin nog blij was met het resultaat van haar operaties, maar dat dat gevoel al snel verdween. "Als ik ging shoppen, zat alles te strak", aldus Lena. "Het zag er gewoon ordinair uit. Mensen zeiden ook steeds vaker dat mijn figuur niet klopte. Ze hadden gelijk, al kon ik dat aanvankelijk niet toegeven."

Inmiddels heeft ze geprobeerd haar Brazilian Butt Lift ongedaan te laten maken, maar zonder succes. "De tweede arts heeft mij écht verpest", vertelt ze. "Ik kon niet meer normaal lopen, omdat mijn lichaam zo uit verhouding was. En op mijn rug liggen? Dat mocht ik eveneens vergeten met die opgepompte kont", aldus Lena in de docu.

Moeder

Het vervelendste vindt de realityster dat ze haar omgeving heeft beïnvloed met haar eigen cosmetische ingrepen. Zo heeft haar moeder een operatie laten uitvoeren door dezelfde chirurg. "Die man heeft haar lelijk toegetakeld. Ze heeft bij die dokter iets aan haar arm laten doen, maar nu heeft ze littekens van aan haar oksels tot haar ellebogen. Mijn mama schaamt zich rot en durft geen shirtjes met korte mouwen te dragen."

Social media

Lena vertelde eerder al eens aan tafel bij Jinek dat vooral Instagram haar keuze om een Brazilian Butt Lift te nemen, sterk heeft beïnvloed. De perfecte lichamen die voorbijkwamen op het platform triggerde toch een onzekerheid. "Ik was niet heel erg tevreden met mijn eigen lichaam, want ik sportte ook best wel veel. Toen heb ik de kans gekregen om een Brazilian Butt lift te doen", legde Lena uit.

"Als ik het terug kon draaien had ik het ook nooit gedaan", vertelde Lena openhartig. De operatie heeft haar lichaam namelijk zo dusdanig veranderd, dat ze minder goed kan bewegen. "Mijn lichaam is niet meer zoals het voorheen was, het is ook niet meer lenig. Mijn bouw is ook echt heel erg veranderd."

Toch heeft Lena er naar eigen zeggen destijds wel goed over nagedacht. "Ik heb me wel goed ingelezen en alle risico's opgezocht en wat er allemaal mis kon gaan", vertelde ze. "Het was voornamelijk dat ik mijn heupen op wilde vullen." Dat de operatie ook je complete lichaamsbouw kon veranderen, daar had Lena 'geen rekening mee gehouden'. Iets waar ze anderen nu dus wél voor wil behoeden!

Chasing Beauty seizoen 2 is momenteel alleen nog te zien op de Belgische televisie, maar verschijnt naar verwachting op een later moment op Videoland.

Reality
  • Chasing Beauty, RTL Boulevard
  • NL Beeld