Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Déze lifehack voor shoppen bij ZARA moet je kennen

Ken jij dit trucje al? 

ZARA

Shop jij graag bij ZARA? Stop dan waar je mee bezig bent, want wij hebben een lifehack die je moét kennen. Dit simpele trucje gaat je waarschijnlijk enorm veel geld besparen, en dat terwijl je aan het shoppen bent. Kleine sidenote: het is geen nieuwe hack, maar de kans is groot dat jij 'm nog niet kent.

Maten

Iedereen die weleens bij ZARA shopt zal zich vast en zeker wel eens hebben verbaasd over de maten. De ene keer pas je in een maatje 36, terwijl je de volgende keer met moeite een maat 40 dicht krijgt. Jep, de maten bij Zara zijn niet altijd even encouraging. Echter is er dus een handig trucje, waarmee je de maten van Zara hoogstwaarschijnlijk veel vanzelfsprekender zullen zijn.

Verschillende symbolen

Het draait namelijk allemaal om het label van de kledingstukken. Daarop staan verschillende symbolen, die jou een handje helpen. Het blijkt namelijk dat als er een driehoekje met het puntje naar beneden op het label staat, het item iets kleiner valt. Wanneer er een vierkantje opstaat, valt het item normaal. Aha! Dat scheelt waarschijnlijk een hoop gedoe tijdens het passen.

Dus nee, je hoeft je niet meer druk te maken over waarom je nou ineens niet meer in je eigen maat past. Spaanse kledingmaten vallen nou eenmaal kleiner. Thank us later!

@_anastasouu_

Smartest hack I’ve ever learned for shopping 💫 #shoppinghacks #zara #zarahaul #zarasizeguide #fy #fyp #foryou #mpesfypgamw

♬ I WANNA RIDE (Sped Up) - Joseline Hernandez

In bovenstaande TikTok-video legt Anastasia Kouli nog eens precies uit hoe de symbolen werken. Eigenlijk heel simpel, maar je moet het net even weten. De video is inmiddels al 2.7 miljoen keer (!) bekeken, maar er is altijd een kans dat je hem hier pas voor het eerst tegenkomt. Je hoeft je dus niet meer druk te maken over dat je in een korte tijd misschien bent aangekomen, Spaanse maten vallen nou eenmaal wat kleiner – en dankzij deze symbolen weet jij precies welke maat je moet pakken.

Fashion
  • TikTok @_anastasouu_, Grazia archief
  • Adobe Stock