Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Hot shot: make-up tips voor de perfecte pasfoto

Zo verschijn je flawless voor de lens.

pasfoto

Moet jij binnenkort weer een nieuwe pasfoto laten schieten? Dan heb je daar vast – kuch, kuch – heel veel zin in. En hoewel we eerder al dé ultieme haarstijl voor een pasfoto onder de loep namen, geven we je nu graag wat tips voor de perfecte make-up look. Pas het toe en je pasfoto ziet er on fleek uit.

Skincare en make up

Je hebt vast wel eens een celebrity een foto zien delen van zijn of haar pasfoto. Ze staan op de kiek alsof ze grondig onder handen zijn genomen door een compleet glamour-team en daarnaast lijkt het alsof de foto flink is nabewerkt. Dat laatste kunnen we in ieder geval afstrepen, want voor iedereen gelden dezelfde regels wat betreft het maken van een pasfoto. Dat ze veel moeite hebben gestoken in het doen van hun skincare en make-up, is wél aannemelijk.

Dit kun jij allemaal doen om je pasfoto zo goed mogelijk uit de verf te laten komen:

1. Dagje zonder SPF

Je wilt absoluut niet dat je gezicht oplicht als een reflector zodra er een foto wordt genomen, toch? Dat kan helaas wel gebeuren als je bepaalde ingrediënten gebruikt die ‘flashback’ veroorzaken. Eén van die boosdoeners is zinkoxide, en dit ingrediënt is te vinden in producten met SPF. Dus op de dag dat je je pasfoto gaat laten maken, kun je je SPF – bij hoge uitzondering! – het beste overslaan.

2. Goede basis

Maar wat is dan de beste manier om je gezicht zo goed mogelijk voor te bereiden? Begin allereerst met een dosis hydraterende crème om je huid goed te voeden. Dan, voordat je begint aan je make up, breng je een goede primer aan. Vervolgens kun je aan de slag gaan met je foundation en concealer, om die natuurlijke doch flawless look te creëeren waar je mee kunt schitteren op je pasfoto.

3. Contouren maar

Nu je de basis van je look hebt gelegd, is het tijd om wat diepte aan je gezicht toe te voegen. Contouring is daarvoor dé truc, maar houd het wel subtiel en natuurlijk. Je wilt natuurlijk niet oranje uitslaan op deze belangrijke foto! Vervolgens pak je je blush erbij en breng je deze lekker hoog aan op je jukbeenderen. Dit geeft je gezicht een prachtige lift.

4. Highlighter overslaan

Nog een gouden tip: sla de high-lighter een dagje over. Dit kan namelijk gaan reflecteren door de flits van de camera, wat je foto geen goed zal doen. Als je echt niet zonder kunt, kies dan voor een crème- of vloeibare highlighter. Die zorgen vaak voor een meer natuurlijke gloed. En last but not least, zorg ervoor dat alles op zijn plek blijft met een setting spray. Je wilt natuurlijk wel dat je zorgvuldig aangebrachte maquillage goed op z’n plek blijft zitten.

5. Neutrale lippen

Tot slot wordt het afgeraden om een felle lipkleur te dragen bij het maken van een pasfoto. Ga voor iets natuurlijks, een tint die je lippen gewoon nét iets mooier maakt.

Dat geldt overigens voor je gehele make up-look. Al je gezichtskenmerken moeten duidelijk zichtbaar zijn. Dus, een goede basis die jouw schoonheid subtiel accentueert is het allerbelangrijkst. En als het op poseren aankomt, denk aan het eeuwenoude advies: schouders naar achteren, rug recht, en kin omhoog. Smize!

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • NL Beeld