Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Lifesaver: Hierdoor heb jij altijd een frisse adem

Dit hadden we eerder willen weten!

adem

Take a deep breath and relax. Pakjes kauwgom, mondwater en sprays halen we allemaal in huis voor een frisse adem. Maarre, wij hebben nóg een product ontdekt dat niet mag ontbreken in je toilettas. Zo zorg je ervoor dat anderen niet meer kunnen ruiken dat je net die heerlijke pasta met extra knoflook hebt gegeten.

Fris en fruitig

We doen er alles aan om lekker te ruiken. 's Ochtends gebruik je je favoriete douchegel en hierna kan de bodylotion, deo en parfum niet missen. Om fris en fruitig de deur uit te kunnen gaan, kan ook het tandenpoetsen niet ontbreken. Het poetsen haalt tandplak weg en voorkomt gaatjes, maar we doen het ook voor een frisse adem.

Mondwater helpt hier natuurlijk bij, maar hoe zorg je ervoor dat je gedurende de dag nog net zo fris uit je mond ruikt als in de ochtend? Een fles mondwater in je tas meesjouwen is misschien te veel van het goeie. En veel kauwgom eten is niet ideaal als je de hele dag in contact bent met anderen. Geen gesmak, maar toch die frisse adem willen hebben? Daar heeft Fatima iets op gevonden!

Druppels

Op TikTok laat Fatima zien welk product zij gebruikt tegen een slechte adem. "Ik wil een tip met jullie delen waar ik al jaren bij zweer" begint ze. "De meeste mensen die niet zo lekker uit hun mond ruiken die pakken een SMINT'je of kauwgom, maar ik pak echt altijd deze", voegt ze toe. Ze laat een klein doorzichtig buisje zien. Het zijn Toco Tholin druppels. "Dan draai ik het dopje eraf, doe ik twee druppeltjes hierop, dat is echt meer dan genoeg", vertelt ze terwijl ze de druppels op haar hand doet. "Die lik ik op en dan ruik je zo goed weer uit je mond, gewoon net alsof je de hele dag kauwgom hebt gegeten", vertelt ze. Fatima sluit de video af met: "Ik heb hem in iedere tas zitten, ik kan niet meer zonder dus ren naar de drogist en bedank me later."

Vanaf slechts € 4,70 zijn de druppels al te verkrijgen. Je kunt ze vinden bij de drogist, maar ook in de schappen van de Jumbo en Albert Heijn.

@fatimawn

♬ origineel geluid - Faat 🧚🏽

Alleskunner

Naast dat de druppels een frisse adem geven, is het voor veel meer andere kwaaltjes te gebruiken. Zo reageert een volger dat het ook een wondermiddel is bij een verkoudheid. Door de pepermuntolie, eucalyptus en menthol kan het namelijk ook verstopte luchtwegen en hoestbuien tegengaan.

Ook op vakantie is het middeltje onmisbaar. Verkouden na uren in de vliegtuig-airco? Geen sprake meer van. Ook kunnen de druppels te pas komen bij kwallenbeten, brandnetels en insectenbeten. Muggen en andere insecten houden namelijk niet van de geur en blijven op afstand. Gelukkig maar, want je wil geen bultjes die het zonnen verstoren!

Beauty
  • TikTok @fatimawn
  • Adobe Stock