Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oelinda over Bachelor-avontuur: 'Ik was als het ware al uitgecheckt'

Ze deelt een persoonlijk blog op haar eigen website. 

Oelinda

In de voorlaatste aflevering van De Bachelor zagen we hoe de 30-jarige Oelinda een flinke tegenslag te verwerken kreeg. De schrijfster, die ervan overtuigd was dat ze op dat moment Paul's nummer 1 of 2 was, kreeg geen roos van de bachelor. Inmiddels is ze van de schrik bekomen en deelt ze hoe zíj het Bachelor-avontuur heeft ervaren in een uitgebreide persoonlijk blog.

Leerpunt

Naast dat Oelinda erg dankbaar is voor het grote avontuur dat ze mee heeft mogen maken, heeft ze ook veel over zichzelf geleerd. Het feit dat Paul meerdere keren heeft benoemd dat hij geen hoogte van haar kon krijgen, klonk haar namelijk bekend in de oren. "Die heb ik vaker teruggekregen van mannen", aldus Oelinda. Hoewel ze de mannen met wie ze datete daar voorheen vaak de schuld van gaf, kijkt ze nu meer naar haar eigen aandeel hierin. "Misschien ben ik naar mannen toe ook wel niet zo open als ik claim te zijn. Als jullie me een beetje kennen weten jullie waar dit vandaan komt en hier deel ik later of ergens anders graag meer over."

Ook vertelt ze dat het haar frustreerde dat Paul het gevoel had dat hij eraan moest trekken bij haar. "Maar hij had wel gelijk. "Ik kon in deze omgeving mezelf niet volledig laten gaan op dat vlak en ik had mezelf er ook al bij neergelegd dat het niet zou gebeuren. Ik was als het ware al uitgecheckt."

Mindfoel Movement klasjes

Oelinda had naar eigen zeggen nooit durven dromen dat ze zo'n sterke band zou krijgen met haar mede-deelneemsters. In de villa hebben ze dan ook veel aan elkaar gehad. Na een paar dagen begon Oelinda met het geven van haar zogenoemde 'Mindfoel Movement' klasjes. "De rust die ik zag in de ogen van de dames, de dankbaarheid, het enthousiasme om het de volgende ochtend weer te doen – het gaf mij energie en de levenskracht om in de ochtend, nog voordat iedereen wakker was, op te staan en een klasje voor te bereiden", schrijft ze.

Kraaienveer

En dan is er nog de welbekende veer, die Oelinda in aflevering 8 van De Bachelor op de grond vond. Voor haar een teken om te overwegen om naar huis te gaan. "Ik dacht bij mezelf: Misschien ben ik hier klaar en is dit mijn teken om te gaan", aldus Oelinda. Naar eigen zeggen viel ze terug in een oud patroon, wat ze van zichzelf herkende. "Dat patroon is het kleine meisje dat niet aan de beurt komt en zich aan de kant gezet voelt." Als kind heeft Oelinda zich namelijk vaak niet gewenst gevoeld en dat gevoel van toen voelt ze soms nog steeds.

Ze sluit haar blogpost af met een positieve noot en drukt de lezers op het hart: "Laten we dat nooit vergeten: Je luisterend oor, een glimlach, een stom grapje wanneer het eigenlijk veel te warm is om te lachen. Het doet ertoe, je maakt indruk."

Reality
  • Generatie Onbegrepen
  • Jasper Suyk