Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onverwachte wending in nieuwste aflevering De Bachelor

'What an icon...'

Dat Beate één van de meest besproken kandidates van het huidige seizoen van De Bachelor is, moge duidelijk zijn. En ook in de nieuwste aflevering weet ze ons weer te verrassen, tot grote schrik van haar mededeelneemsters.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de nieuwste aflevering van De Bachelor.

Geen klik

In de aflevering zien we hoe spraakmaker Beate haar hart lucht over haar ontbrekende gevoelens voor beide bachelors bij medekandidaat Caitlin. "Ik mis gewoon een klik met allebei", vertelt ze. "Paul kan dan wel mijn type zijn op papier, maar ik voel niet de chemistry. En bij Rien voel ik wel iets meer die aantrekkingskracht, alleen hij is dan op papier niet mijn man." Oh no!

Rozenceremonie

Hoewel Beate de klik met beide mannen mist, krijgt ze tóch een roos van bachelor Rien. "Ik weet niet zeker of het iets romantisch gaat worden, maar ik vind je te leuk en te uniek om te laten gaan", zegt hij terwijl hij een roos voor haar van de stapel pakt.

Beate loopt naar voren, maar als ze voor de mannen staan neemt ze de roos niet aan. In plaats daarvan zegt ze: "Dankjewel voor je lieve woorden, Rien. Ik moet alleen ook iets zeggen..."

Niet de manier

"Lieve mannen, ik heb het heel erg leuk met jullie gehad en ik vind het een heel mooi avontuur dat ik met jullie aan mocht gaan, maar ik moet ook eerlijk zijn", vervolgt Beate haar verhaal. Ze heeft namelijk een belangrijk inzicht gekregen tijdens haar Bachelor-avontuur: "Ik ben erachter gekomen dat dit niet de manier voor mij is om ware liefde te vinden", besluit ze.

Icon

Zowel de Bachelors als haar medekandidaten zijn in shock. "Oh my god, what an icon", hoor je Yvonne zeggen. Als de mannen zijn bijgekomen van de schrik, reageert ook Rien: "Fijn dat je het zegt." Bachelor Paul, die Beate in eerste instantie zijn witte roos gaf, zegt: "Heel goed dat je dat zo doet, respect." En hoewel Rien niet dacht de liefde te vinden bij Beate, geeft hij – wanneer ze uit beeld is – toe dat hij haar toch wel een beetje gaat missen. Ahw!

Zelf heeft Beate gemengde gevoelens over haar vertrek. "Het is wel het eerlijkst om te doen. Ik vind het zonde met zulke mooie dames als daar niet de focus naartoe gaat. Ik wilde de tijd van de mannen niet verdoen en ook zeker niet mijn eigen tijd. Soms moet je doen wat lastig is."

Bron: De Bachelor, RTL Nieuws | Beeld: Jasper Suyk