Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De gloednieuwe Chanel Cruise-collectie zorgt voor de ultieme summer vibes

De collectie is geïnspireerd op Marseille!

Chanel Cruise

De gloednieuwe Chanel Cruise-collectie is here! We genieten momenteel volop van het voorjaar, maar de zomer staat ook alweer bijna voor de deur. Enne, van deze collectie krijg je gegarandeerd summer vibes! Creative Director Virginie Viard liet zich namelijk inspireren door het zonnige Marseille.

Chanel Cruise 2024/25

In Marseille komen zon, architectuur, muziek en dans samen. Deze stad heeft ontwerper Virginie geïnspireerd om de klassieke silhouetten en tweed items die we van Chanel gewend zijn af te wisselen met badmode, zachte jersey-items, en stoere looks van denim en leder.

Dit alles is voorzien van zomers diepzee-thema. Van geborduurde vismotief tot schelpen en visnetten: het leven onderwater blijkt een eindeloze bron van inspiratie.

Gevoel van vrijheid

Zelf stelde Virginie over deze collectie: “De zon, architectuur, muziek en dans: Marseille heeft ook een heel sterk gevoel van vrijheid. Ik werd geïnspireerd door de codes van lifestyle, het dagelijks leven, en door alle dingen die uitnodigen tot beweging. De zee en de wind maakten dat ik met wetsuits wilde spelen.”

“Marseille is een stad die me in contact brengt met mijn emoties. Ik heb geprobeerd z’n aantrekkingskracht, en z’n frisse lucht te vangen en de energie die hier heerst over te brengen. Je kunt bovendien niet om een betere achtergrond voor een runway-show vragen dan de Cité Radieuse”, besluit ze.

Beeld: Jamie Hawkesworth voor CHANEL – Le Corbusier, Unité d’habitation, Marseille © F.L.C. / ADAGP, Paris, 2024

Bovenop het dak van dit imposante stukje Marseillaanse architectuur liepen modellen over de catwalk, waar zij de nieuwste Cruise-collectie toonden aan het verzamelde publiek. Zij konden hier genieten van kleurige geometrische motiefjes, eindeloze laagjes, en een moderne Chanel-twist aan klassiekers als peacoats en blazers.

Details

Ook bevatte de collectie weer enkele prachtige nods naar de invloeden van oprichter Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Zo passeerden er uiteraard volop parel-accessoires de revue, en zagen we met het laklederen schoeisel een ode aan de invloed van mannenmode op Chanels rijke geschiedenis.

Kortom: of je nu op zoek bent naar een echte Chanel-klassieker voor in je garderobe, of een door de Méditerranée geïnspireerd badpak, deze collectie heeft voor elk wat wils!

Fashion
  • Chanel
  • Chanel