Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Harrie Snijders doet mee aan de ramadan: 'Ook een stukje mentaal'

'Een maand vol liefde en respect'

We leerden Harrie Snijders natuurlijk kennen door Ex on The Beach, maar inmiddels heeft de realityster allang bewezen dat hij veel meer is dan dat. Nadat hij in Special Forces VIPS al een hele andere kant van zichzelf liet zien, verrast Harrie ons nu opnieuw: op Instagram kondigt hij aan mee te gaan doen aan de ramadan!

Ramadan Mubarak

De komende weken staan voor moslims in het teken van de ramadan: een periode van vasten en bezinning. Harrie mag dan wel geen moslim zijn, toch besloot hij dit jaar mee te doen aan de ramadan. En daar heeft hij een goede reden voor: "Buiten om dat ik het een heel mooi iets vind en er super veel respect heb voor iedereen die mee doet, is het ook een stukje mentaal", schrijft Harrie. "Het is niet alleen het niet eten en niet drinken tot de zon onder gaat maar ook een maand vol liefde en respect. Zorgen dat je de beste versie van jezelf na boven haalt als mens en in het geloof." Wauw!

Mubarak

Het is voor de EOTB-ster niet de eerste keer dat hij deelneemt aan de ramadan. Ook in 2021 besloot hij de islamitische traditie te volgen, en dat beviel hem goed: "Als ik eerlijk ben heb ik op de dag van Suikerfeest in 2021 zo een boost qua energie gehad, dat was niet normaal. Voelde me helemaal herboren en die energie heb ik gestopt in het ondernemen, sporten, familie etc."

Zijn deelname aan de ramadan wil trouwens niet zeggen dat hij ook van plan is zich te bekeren tot de islam. "Ik ben een echte reiziger uit hart en nieren en christelijk opgevoed ook gedoopt en communie gedaan🫶", aldus Harrie.

Ex on the Beach

Harrie is niet de eerste EOTB-ster die zich verdiept in de islam. Ook Esmee Ipema liet een tijdje terug weten dat zij zich hier veel mee bezig houdt. “Op één of andere manier ontmoet ik altijd moslims en ik ben ervan overtuigd dat dat niet is zonder reden. Allah leidt wie hij wil", schreef ze destijds.

“Ik heb altijd geweten dat er iets was, maar ik wist nooit wat. Iemand vroeg mij ooit ‘waar leef jij voor?’ Eerlijk gezegd heb ik voor mijn gevoel daarop nooit geen antwoord kunnen geven en dat heeft mij aan het denken gezet.” Esmee verdiept zich dan ook graag in het geloof. “Er zijn te veel dingen die mij aan het denken zetten en daardoor wil ik nu alles weten, zodat ik het hopelijk zal gaan begrijpen.”

Bron: Instagram @harriesnijders, Grazia archief | Beeld: NL Beeld