Esmee Ipema verdiept zich in islam: ‘Altijd geweten dat er iets was’

'Voor mijn gevoel heb ik nu genoeg tekenen gekregen'

We kennen Esmee Ipema allemaal van Ex on the Beach en Echte Meisjes in de Jungle, maar nu slaat de ’terror twin’ een heel andere weg in. Op Instagram deelt ze een uitgebreid bericht, waarin de realityster vertelt dat ze zich aan het verdiepen is in de islam en uitlegt waarom.

Koran lezen

Gisteren plaatste Esmee in haar Instagram Stories een foto van de Koran, met daarbij de tekst ‘Ook ik ga eraan beginnen’. Even later kwam de realityster met uitleg. “Velen van jullie zullen zichzelf gaan afvragen waarom ik begin met het lezen van de Koran. Helaas ben ik nooit opgegroeid met het geloof, waardoor ik hier dus ook weinig kennis over heb”, vertelt ze.

Veel vragen

“Ik ben altijd al iemand geweest die met heel veel vragen zit en nadenkt over het leven”, gaat ze verder. “Voor mijn gevoel heb ik nu genoeg tekenen gekregen, waardoor ik steeds meer begin te beseffen dat ik niet bang hoef te zijn en mezelf moet gaan verdiepen.” Esmee gelooft dan ook niet in toeval. “Op één of andere manier ontmoet ik altijd moslims en ik ben ervan overtuigd dat dat niet is zonder reden. Allah leidt wie hij wil. Ik schaam me er niet voor en daarom laat ik dit op deze manier aan al mijn volgers weten.”

Beeld: Instagram @esmee_ipema 

Aan het denken gezet

“Ik heb altijd geweten dat er iets was, maar ik wist nooit wat. Iemand vroeg mij ooit ‘waar leef jij voor?’ Eerlijk gezegd heb ik voor mijn gevoel daarop nooit geen antwoord kunnen geven en dat heeft mij aan het denken gezet”, legt Esmee uit. “Er zijn te veel dingen die mij aan het denken zetten en daardoor wil ik nu alles weten, zodat ik het hopelijk zal gaan begrijpen.”

Bron: Instagram @esmee_ipema | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws