Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Donny Roelvink geïnteresseerd in islam na ongeluk

'Ik heb altijd al dingen gevoeld.'

Boekpresentatie Dries Roelvink

Donny Roelvink is zich steeds meer aan het interesseren in de islam. Dat is ontstaan nadat hij eerder dit jaar aan de dood ontsnapte, toen hij tijdens het opnemen van een video door een Hummer werd overreden. Het ongeluk heeft bijgedragen aan het gevoel dat er 'een hoger iets' moet zijn, zo vertelt hij in de YouTube-serie RealTalks.

Ongeluk

In juni werd Donny Roelvink tijdens het opnemen van een video overreden door een Hummer. Een vriend die in de auto zat drukte per ongeluk het gas in, in plaats van de rem. Hij belandde in het ziekenhuis met vijf gebroken ribben en een klaplong, en moest wekenlang herstellen. In RealTalks praat het model in gesprek met FunX-dj Fernando Halman voor het eerst uitgebreid over het ongeluk. Daaruit blijkt dat de wekenlange revalidatie niet alleen fysiek, maar ook mentaal iets heeft gedaan bij Donny.

Hoger iets

"Ik heb altijd al dingen gevoeld", vertelt Donny in de video. "Ik geloof in een hoger iets, ik heb mij wel vaker verdiept in geloven. Ik heb een vriend die moslim is: ik heb meegedaan met de ramadan, ik ben mee geweest naar de moskee." Ook zijn broer Dave heeft rust gevonden in de islam, na een periode vol drank en drugs. Dat vertelde de oudste Roelvink-telg afgelopen week.

Donny heeft de interesse van zijn broer dus overgenomen. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat zijn overleden oma over hem waakte tijdens het ongeluk en zijn herstel. "Ik heb een tatoeage van haar op mijn arm, er zit nu een litteken door haar hoofd. Ik geloof echt dat zij over mij gewaakt heeft. Als ik 20 kilo lichter was geweest, was ik nu dood geweest." Heftig!

https://www.youtube.com/watch?v=_1Dd-agCJto&feature=emb_title&ab_channel=NandoLeaks

Familie en vrienden

De dag na het ongeluk lag Donny in het ziekenhuis en keek hij naar eigen zeggen 'alleen maar naar buiten'. "Ik ging niet schreeuwen of huilen, ik was niet boos. Ik lag daar alleen maar, in mijzelf gekeerd, en keek naar buiten. Ik dacht: hoe ga ik dit mijn ouders vertellen?” Toen de volgende dag zijn familie langskwam, kwamen de emoties los en barstte hij in tranen uit. "Opeens kwam alles naar buiten, wat er was gebeurd. Ik heb de hele dag zitten janken toen mijn vrienden en familie aan het bed stonden."

Bron: RealTalks, RTL Boulevard, Love Reality | Beeld: Brunopress

Showbizz
  • AMSTERDAM, 15-11-2021 ,La Brochette Boekpresentatie DRIES - Dries Roelvink in La Brochette, Amsterdam. FOTO: Patrick van Emst Op de foto: Donny Roelvink