Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Harrie begrijpt verplichte exit Special Forces niet: 'In m'n koppie zit het goed'

Zelf denkt hij dat hij naar huis is gestuurd omdat de groep te groot bleef.

In de nieuwste aflevering van Special Forces VIPS was te zien dat het avontuur erop zit voor Harrie Snijders. De realityster gooide niet zelf de handdoek in de ring, maar werd door de staf gevraagd om zijn band in te leveren. Een besluit dat Harrie achteraf nog steeds niet helemaal begrijpt, zo vertelt hij in de podcast 'Borrelpraat' van medekandidaat Thijs Boermans.

Instagram-bericht

In een openhartige Instagram-post blikte hij eerder deze week al terug op zijn exit en op zijn deelname aan het programma in het algemeen. “Het zit er op… Wat was dit een ongelooflijk zwaar maar supermooi avontuur!”, begon hij zijn bericht op Instagram. “Allereerst ben ik super dankbaar dat ik dit heb mogen doen en heb ik echt respect voor iedereen die mee heeft gedaan en natuurlijk ook voor de staf.”

“Helaas ben ik naar huis gestuurd en die zag ik eerlijk gezegd niet aankomen...”, vervolgde hij. Zijn exit kwam dan ook binnen als een bom, schreef Harrie. “Fysiek en mentaal was ik nog sterk en had ik gewoon die laatste 2 dagen af willen maken en de eindstreep willen halen... Waarom ik mijn band in moest inleveren voelt nog steeds niet duidelijk, maar ja ik heb respect voor de keuze van de staf als dat hun beslissing is.”

Borrelpraat

Want waar Thijs besloot te vertrekken uit de bloedhete Marokkaanse sahara omdat hij te ziek was, werd Harrie door de staf verplicht om het programma te verlaten. In de podcast Borrelpraat praten de ex-deelnemers na over hun geweldige avontuur. Op de vraag of Harrie inmiddels begrijpt waarom hij zijn band moest inleveren, antwoordt hij: "Eerlijk gezegd niet." Hij zegt onder andere dat hij 'fysiek goed getraind' en 'fully focused' was. "In m'n koppie zit het goed", aldus de reality-ster.

Stretcher

Het werd Harrie onder andere verweten dat hij zich individualistisch opstelde, in plaats van als teamplayer. Om een andere kant van dit verhaal te belichten, verwijst Harrie naar de scène waarop hij als enige op zijn stretcher lag uit te rusten. Volgens hem had de kandidaat van dienst, op dat moment Edith Bosch, gezegd dat hij uit kon rusten.

Harrie werd hier vervolgens op aangesproken, onterecht volgens hem. "Zeggen ze: 'Ja, je luistert niet.' Hoezo luister ik niet? Ik doe wat er gevraagd wordt. (...) Moet ik iemand z'n rug of z'n kont gaan afpoetsen met m'n handen? Iedereen is gewoon zijn lichaam aan het wassen, al mijn spullen liggen te drogen..."

Gevoelig onderwerp

En ondanks Harrie's openhartigheid over een gevoelig onderwerp tijdens zijn deelname aan het programma, vond de staf toch dat hij zich niet genoeg had opengesteld. Ook dit begrijpt de EOTB-ster niet: "Ik dacht: kom op, ik heb verteld over mijn moeder die op sterven lag, de heftigste periode in mijn leven. Als dat dan nog niet genoeg is voor jullie, dan weet ik het zelf ook niet meer."

Harrie denkt zelf dat zijn exit te maken heeft gehad met hoe groot de groep nog was. "Tv-wise denk ik: je kunt niet met zeven man in de finale gaan zitten, mensen moeten er gewoon uit. Ze gaan mensen zo treiteren of de band afpakken...", zegt hij.

Bron: Borrelpraat | Beeld: Shotbysud

Showbizz
  • Harrie Snijders