Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Channah Koerten kampt met gevaarlijke bacterie tijdens zwangerschap

Oh no!

Eind vorig jaar maakte Channah Koerten bekend dat ze samen met lover Nordin Besling een kindje verwacht. Inmiddels duurt het nog maar drie maandjes voordat de kleine zich aandient. Helaas blijkt nu dat de realityster kampt met een bacterie die gevaarlijk is voor haar zwangerschap.

Naar de dokter

Onlangs kwam Channah erachter dat ze rondloopt met een bacterie die gevaarlijk kan zijn voor haar zwangerschap, dat vertelt ze in een nieuwe aflevering van de podcast Grabbel & Gebabbel. "Ik heb een bacterie die ruikt naar ui of knoflook. Hij zit in mijn lichaam en elke keer ruik ik het op een andere plek", legt ze uit. Door de geur durft Channah niet meer naar buiten.

Omdat ze niet weet waar het vandaan komt, besluit ze naar de dokter te gaan. Daar blijkt dat ze een bacterie heeft. Hoe ze eraan komt, weet ze niet. "Wat voor mij belangrijker was, is dat ze zeiden: 'Het is heel gevaarlijk tijdens je zwangerschap'", aldus Channah.

Vroeggeboorte

Welke invloed de bacterie kan hebben op een zwangerschap? "Dat 'ie je zwangerschap vroegtijdig afbreekt", legt Channah uit. "Dat is echt wel heftig." Voor de mommy to be is die kans gelukkig niet heel groot meer, maar er is nog wel een ander risico. "Nu ben ik gelukkig al heel ver en ben ik al over die periode heen, maar wat 'ie nog wel kan veroorzaken is vroeggeboorte."

Antibiotica

Om de bacterie tegen te gaan krijgt Channah nu antibiotica voorgeschreven. "Die antibiotica is eigenlijk ook niet goed, maar vroeggeboorte is natuurlijk helemaal niet goed", stelt ze. Of ze de antibioticakuur ook daadwerkelijk krijgt of dat er nog andere mogelijkheden zijn, weet Channah nog niet. Het is namelijk allemaal nog heel vers. Gelukkig blijft ze er nuchter onder. "Weet je wat het is? Ik kan niks doen."

Bron: Grabbel & Gebabbel, RTL Boulevard | Beeld: Privébeeld Channah